Crome - podłączenie ECU do PC
Crome - podłączenie ECU do PC
Hej, od jakiegos czasu zacząłem sie zagłębiac w temat modyfikacji ECU za pomocą oprogramowania np Crome. czy ktos z Was bawił sie juz tym ?
Wiem juz jak zmodyfikować kompa, w celu dołożenia dodatkowej kości EPROM, na która mozna wgrywac mapy. Nie znalazłem jak narazie informacji jak podłaczyć ECU do komputera PC. Czy ktos z Was wie jak to zrobić ? jakis schemat ?
Wiem juz jak zmodyfikować kompa, w celu dołożenia dodatkowej kości EPROM, na która mozna wgrywac mapy. Nie znalazłem jak narazie informacji jak podłaczyć ECU do komputera PC. Czy ktos z Was wie jak to zrobić ? jakis schemat ?
mi robil wlasnie na crmoe koleszka mapki, ale jak to robil to nie mam zielonego pojecia
spytne sie ocb i jak cos bede wiedzial to dam znac
spytne sie ocb i jak cos bede wiedzial to dam znac
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
juz sobie znalazłem. Własciwie chodziło mi (zeby byc precyzyjnym) datalogging, czyli podglad na zywo na kompie co sie dzieje w silniku.
Mozna wpiąc sie za pomoca specjalnej przejscówki na RS232 lub USB. Zastanawia mnie który patent najlepszy. Niektórzy uzywaja kabla od nokii, ale jest z nimi problem, bo maja żyły maja rózne kolory.
Pozostaje zakupic zabawki i zbudować poligon doswiadczalny... szkoda ze zabawki dla dużych chlopców sa takie drogie
Mozna wpiąc sie za pomoca specjalnej przejscówki na RS232 lub USB. Zastanawia mnie który patent najlepszy. Niektórzy uzywaja kabla od nokii, ale jest z nimi problem, bo maja żyły maja rózne kolory.
Pozostaje zakupic zabawki i zbudować poligon doswiadczalny... szkoda ze zabawki dla dużych chlopców sa takie drogie
Ostatnio zmieniony śr 02 lip 2008, 14:47:13 przez Pecado, łącznie zmieniany 1 raz.
ziomek uzywal tej kostki i wyszlo mu to naprawde dobrze
FEEDBACK
FEEDBACK
Pecado pisze:Mozna wpiąc sie za pomoca specjalnej przejscówki na RS232
FEEDBACK
FEEDBACK
jak pisalem mialem strojone na crome i wlasnie nie po to zeby zyskac te 5ps-ow wiecej tylko po to aby dobrac jak najbardziej optymalna mieszanke.udalo sie przy normalnej jezdzie mieszanej auto spala w granicy 7-8 litrow na 100km
przy okazji, bez mojej wiedzy , ziomek przesunal mi vteca o 200 rmp nizej i odcinke podniosl do 7800 rmp.
jest duuuzo lepiej bo auto przy butowaniu podczas zmiany biegow wpada na vteca wiec jest kop.
przy okazji, bez mojej wiedzy , ziomek przesunal mi vteca o 200 rmp nizej i odcinke podniosl do 7800 rmp.
jest duuuzo lepiej bo auto przy butowaniu podczas zmiany biegow wpada na vteca wiec jest kop.
FEEDBACK
FEEDBACK
w wawie za zabiegi ktore u mnie byly wykonane ludzie biora 600-800 pln.
FEEDBACK
FEEDBACK
no tak tak .
ja mowie o tych zabiegach ktore u mnie byly robione.
koleszka ktory pracowal w vtg mowil ze 600-800 pln
ja mowie o tych zabiegach ktore u mnie byly robione.
koleszka ktory pracowal w vtg mowil ze 600-800 pln
FEEDBACK
FEEDBACK