Nie pali na wszystkie gary....
Nie pali na wszystkie gary....
Witam co może być przyczyną ? ostatnio wymienilem świece, ale kabli nie, gdyż wydają się w porządku. Dodam jeszcze, że przy mocowaniu kopułki, dokładnie przy śrubach, jest popękana.
Jak wymieniałeś świece. to pewni ruszałeś kablami WN. Ja kiedyś bawiłem się swoimi kablami, bo poprzedni właściciel je poplątał jakoś dziwnie, i po tym też mi nie chciał palić na jeden cylinder. Okazało się że jeden z kabli zapłonowych bardzo słabo siedział w kopułce - wystarczyło pomajtać i mocniej wcisnąc. Może u Ciebe jest podobnie.
Ok dzisiaj kupiłem kable, ładnie podmieniłem i tu kolejna niespodzianka. Cały zadowolony próbuję odpalić i co chyba za słaby aku bo troszke kręcił i nic nie odpalał. Raczej to wina chyba aku bo był dosyć duży spadek napięcia, gdyż się drzwi na chwile zamykały(centalny), także aku się ładuje i jutro podłączę, macie koledzy jeszcze jakieś pomysły?
chyba kłopot rozwiązany, byłem przed chwilą w aucie po lekkim naładowaniu aku, dla pewności poszukałem jak podłączyć kable i się okazało ze ma byc 4-3-1-2 a mialem 4-3-2-1, także rozwiązanie zagadaki jest. Ok aku podłączyłem i kręce i raz dwa i chodzi pięknie, zobaczymy jutro rano, zdam relacje. pozdrawiam