Nie pali na wszystkie gary....

Problemy z prądem.
Bartas5g

Nie pali na wszystkie gary....

Post autor: Bartas5g »

Witam co może być przyczyną ? ostatnio wymienilem świece, ale kabli nie, gdyż wydają się w porządku. Dodam jeszcze, że przy mocowaniu kopułki, dokładnie przy śrubach, jest popękana.
piciu81
Forumowy As

Post autor: piciu81 »

to wymień kopułkę najlepiej z palcem od razu, proponowałbym też kable wymienić, "na oko" przewodów nie da się sprawdzić, zazwyczaj zmienia się taki setup świece+przewody lub/i/albo kopułka+palec i/lub/albo aparat zapłonowy.
NO RACE NO FUN!
pitR

Post autor: pitR »

Jak wymieniałeś świece. to pewni ruszałeś kablami WN. Ja kiedyś bawiłem się swoimi kablami, bo poprzedni właściciel je poplątał jakoś dziwnie, i po tym też mi nie chciał palić na jeden cylinder. Okazało się że jeden z kabli zapłonowych bardzo słabo siedział w kopułce - wystarczyło pomajtać i mocniej wcisnąc. Może u Ciebe jest podobnie.
Bartas5g

kable chyba poszly juz na amen, bylem dzisiaj u kolegi zrobilismy przekladke i jakos chodzil ale nadal na trzy, potem chcialem spowrotem swoje i koniec odpali ale jechac nie chcial, takze wiem ze kable na pewno ale dlaczego pali na 3 ?
Bartas5g

dodam, ze na kopulce jest iska jak sie kabel przyklada to idzie iskra
Awatar użytkownika
jasiu0997
Podwójny As

Post autor: jasiu0997 »

Paliwo może nie dochodzi
Bartas5g

Ok dzisiaj kupiłem kable, ładnie podmieniłem i tu kolejna niespodzianka. Cały zadowolony próbuję odpalić i co chyba za słaby aku bo troszke kręcił i nic nie odpalał. Raczej to wina chyba aku bo był dosyć duży spadek napięcia, gdyż się drzwi na chwile zamykały(centalny), także aku się ładuje i jutro podłączę, macie koledzy jeszcze jakieś pomysły?
Bartas5g

hmm a moze źle kable podłączyłem ? ma ktoś fotke z prawidlowym podlaczeniem??
Dj Diablo
Potrójny As

Post autor: Dj Diablo »

hm jak masz taki klopot po zmianie kabli i swiec to sprawdz czy nieubywa Ci wody w chłodnicy bo jak tak to poszla uszczelka pod głowicą :/ sma zmienialem kable siece aparat zapłonowy i wyszlo ze uszczelka
Bartas5g

chyba kłopot rozwiązany, byłem przed chwilą w aucie po lekkim naładowaniu aku, dla pewności poszukałem jak podłączyć kable i się okazało ze ma byc 4-3-1-2 a mialem 4-3-2-1, także rozwiązanie zagadaki jest. Ok aku podłączyłem i kręce i raz dwa i chodzi pięknie, zobaczymy jutro rano, zdam relacje. pozdrawiam
Bartas5g

albo bardziej 1-3-4-2 ;d
Bartas5g

Witam koledzy! byłem rano w aucie i aku trzyma (albo chyba). Odpalam i gaśnie i tak z 3 razy i za 4 dopiero chodzi. Macie jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
jasiu0997
Podwójny As

może był zalany, ale jak już odpalił to powinno być okey :)
Bartas5g

ale zawsze na zimnym tak się dzieje hmmm?
Bartas5g

Koledzy byłem przed chwilą wyczyścić kopułkę i palec. I dalej tak samo pali na trzy gary. Wykręciłem świece, by sprawdzić czy iskra idzie, wszystko ładnie idzie? Co to może być? Juz mam brak pomysłów...
Awatar użytkownika
jasiu0997
Podwójny As

a wtryskiwacz ??
Bartas5g

hmm jak to sprawdzić ? hmm chodzi mi po głowie uszczelka głowicy, ale nie trace płynu chłodzącego wiec nie wiem ...
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

jesli masz na garze iskre to przyczyny moga być trzy :

- brak paliwa na wtryskiwaczu, lub padniety wtryskiwacz
- słaba kompresja na garze
- iskra jest w złym momencie

Wtyskiwacze mozesz zamienic miejscami. Sprawdz podłacznie wtyskiwacza (kable / wtyczki)
Bartas5g

Koledzy założyłem nowy temat w dziale silnik u układ napędowy. Zapraszam - tam jest chyba opisana zagadka
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

Ile jeszcze tematów załozysz ?
Dla ochłody warn. :furious:
Zablokowany