Nagle przestały działać spryskiwacze ? co jest?
Nagle przestały działać spryskiwacze ? co jest?
Witam dzisiaj pojawił sie problem, gdyz najpierw przestal dzialac z przodu spryskiwacz a jak przejechalem kawalek to i z tylu przestal dzialac? co to moze byc? zaczynają wpieniac mnie te ustarki dodam, że nie słychac silniczkow, a raczej dziwne by było zeby nagle przod sie spalil a potem tyl
Ostatnio zmieniony wt 25 sty 2011, 22:46:17 przez Bartas5g, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pełnoprawny User
-
- Podwójny As
Łatwo sprawdzisz czy padł bezpiecznik od tyłu, bo tylny spryskiwacz ma wspólny bezpiecznik z wycieraczką, wiec jak nie działa z tyłu wycieraczka to do wymiany bezpiecznik nr 3 o wartości 10A. Podobnie ma się sprawa z przednimi spryskiwaczami bo też sa na jednym bezpieczniku z wycieraczkami, bezpiecznik nr 26 o wartości 20A
-
- Podwójny As
O to jakaś ciekawsza zagadka Można by sprawdzić pompki podłączając do nich napięcie bezpośrednio, ale do tego trzeba ściągać zderzak, a podejrzewam że Ci się nie chce Chyba, że może wystarczyło by zdjąc nadkole. A może rzeczywiście zamarzł płyn, bo żeby tak dwie na raz trafił szlak to jakaś magia najprościej bedzie wsadzić coś w zbiorniczek i spróbować zamieszac
- dj-napster
- Podwójny As
wstaw auto na pol dnia do garazu/warsztatu czy innego pomieszczenia w ktorym jest dodatnia temp. i zobaczysz ze zaczna dzialac
mialem taki przypadek przy pierwszych mrozach, jak jeszcze plyn byl letni
mialem taki przypadek przy pierwszych mrozach, jak jeszcze plyn byl letni
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
Miałem identyczną sytuacje, najpierw nie działało, później od tak zaczęło. Zmień płyn, ja wcześniej miałem jakiś gówniany zimowy, pomimo że było napisane, że zamarza poniżej 20 stopni, a w nocy było max -4, to i tak zamarzł. Pompki też nie było słychać i już szykowałem się do wymiany jakże wnerwiającej części, ale wlałem inny płyn. Pół dnia pojeździłem i jakoś samo zaczęło działać.