Nagle przestały działać spryskiwacze ? co jest?

Problemy z prądem.
Bartas5g

Nagle przestały działać spryskiwacze ? co jest?

Post autor: Bartas5g »

Witam dzisiaj pojawił sie problem, gdyz najpierw przestal dzialac z przodu spryskiwacz a jak przejechalem kawalek to i z tylu przestal dzialac? co to moze byc? zaczynają wpieniac mnie te ustarki :bored: dodam, że nie słychac silniczkow, a raczej dziwne by było zeby nagle przod sie spalil a potem tyl
Ostatnio zmieniony wt 25 sty 2011, 22:46:17 przez Bartas5g, łącznie zmieniany 1 raz.
bushmen1990
Pełnoprawny User

Post autor: bushmen1990 »

zamarzly mialem tak samo
Bartas5g

ale to dziwne strasznie, bo działało jak odpaliłem samochód, a po przejechaniu kawałka przestało to by zamarzło tak nagle? przy włączonym silniku ?
Dj Diablo
Potrójny As

Post autor: Dj Diablo »

Kolego zmien wezyki albo je przetkaj bo moga byc zatkane :/
Bartas5g

ale silniczkow nie słychac, to nie węzyki, a jest jakis bezpiecznik od tego ?
Kondraczek
Podwójny As

Post autor: Kondraczek »

Łatwo sprawdzisz czy padł bezpiecznik od tyłu, bo tylny spryskiwacz ma wspólny bezpiecznik z wycieraczką, wiec jak nie działa z tyłu wycieraczka to do wymiany bezpiecznik nr 3 o wartości 10A. Podobnie ma się sprawa z przednimi spryskiwaczami bo też sa na jednym bezpieczniku z wycieraczkami, bezpiecznik nr 26 o wartości 20A
Bartas5g

kurcze tylko wycieraczki działają jak talala, hmm ?
Kondraczek
Podwójny As

Post autor: Kondraczek »

O to jakaś ciekawsza zagadka :sly: Można by sprawdzić pompki podłączając do nich napięcie bezpośrednio, ale do tego trzeba ściągać zderzak, a podejrzewam że Ci się nie chce :P Chyba, że może wystarczyło by zdjąc nadkole. A może rzeczywiście zamarzł płyn, bo żeby tak dwie na raz trafił szlak to jakaś magia ;) najprościej bedzie wsadzić coś w zbiorniczek i spróbować zamieszac
Bartas5g

jutro przelecę bezpieczniki i sie okaże, troszeczke za zimno żeby rozbierać zderzak, ale dziwnie, żeby tak nagle zamarzło , ma ktoś jeszcze jakis pomysł ?
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Post autor: dj-napster »

Przy włączonym zapłonie włącz spryskiwacz i patrz na kontrolki czy lekko nie przygasają. Jeśli lekko przygasają to wiadomo że pompka ma winę i robi zwarcie. Ale może tez być spalona (w co wątpię) i nie będzie nawet zwarcia:]
Barthez

Post autor: Barthez »

Kolego mam to samo, przygasa mi na konsoli.
I nie słychać silniczków, pewnie masz zamarznięte jak ja,
Bartas5g

lekko właśnie przygasa, ale ja myślałem, że to aku słaby i tyle, obyście mieli racje z tym zamarznięciem, bo nie chce mi się za bardzo zdejmować zderzaka;p
Awatar użytkownika
ceelx
Moderator
Kontakt:

Post autor: ceelx »

wstaw auto na pol dnia do garazu/warsztatu czy innego pomieszczenia w ktorym jest dodatnia temp. i zobaczysz ze zaczna dzialac ;)
mialem taki przypadek przy pierwszych mrozach, jak jeszcze plyn byl letni ;)
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
Bartas5g

ja miałem płyn zimowy, tak mimo wszystko było napisane na opakowaniu, hehe w sumie to polska, ok zobaczymy, poszperamy, dam znać
Barthez

Bartas5g pisze:ja miałem płyn zimowy, tak mimo wszystko było napisane na opakowaniu, hehe w sumie to polska, ok zobaczymy, poszperamy, dam znać
Mam to samo ;) mówie Ci podziałał 15 minut i przestał.
Bartas5g

Dzisiaj troszkę polatałem hanką i zaczął działać z tyłu spryskiwacz :p, samochód zagadka :d
Barthez

Bartas5g pisze:Dzisiaj troszkę polatałem hanką i zaczął działać z tyłu spryskiwacz :p, samochód zagadka :d
O tym CI właśnie mówiłem :D
Bartas5g

Hehehe no tak, mam nadzieję, że przód też zacznie działać ;p
bart3k
Berbeć

Post autor: bart3k »

Miałem identyczną sytuacje, najpierw nie działało, później od tak zaczęło. Zmień płyn, ja wcześniej miałem jakiś gówniany zimowy, pomimo że było napisane, że zamarza poniżej 20 stopni, a w nocy było max -4, to i tak zamarzł. Pompki też nie było słychać i już szykowałem się do wymiany jakże wnerwiającej części, ale wlałem inny płyn. Pół dnia pojeździłem i jakoś samo zaczęło działać.
Bartas5g

Dzięki za radę spróbuję :happy:
ODPOWIEDZ