Centralny zamek - pytanie o podpięcie zasilania

Problemy z prądem.
sebeusz

Centralny zamek - pytanie o podpięcie zasilania

Post autor: sebeusz »

Witam

Chciałem się zapytać o podłączenie centralnego zamka uniwerslanego, a dokładnie ten model http://allegro.pl/centralny-zamek-2drzw ... 36656.html

Chodzi mi tylko w zasadzie o to gdzie podłączyć zasilanie, bo teraz na szybko kabel zasilania podpiąłem pod kostkę od radia tam gdzie jest stale zasilanie ale nie wiem czy dobrze zrobiłem? Wszystko oczywiście działa jak należy, ale czy teraz nie będzie mi centralny rozładowywał akumulatora?

I pytanie drugie, zostały mi do podpięcia kable od kierunków, czy mogę je podpiąć pod kable idące od przycisku świateł awaryjnych? Czy trzeba zastosować diody?
Wenega
Pełnoprawny User

Post autor: Wenega »

kable od kierunków jak najbardziej możesz pod awaryjne

co do zasilania to podepnij sie pod skrzynkę z bezpiecznikami - nawet pod puste u ciebie bezpieczniki od centralnego (bo nie miałes fabrycznego..?) - sprawdź miernikiem gdzie jest napięcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i powinno byc ok - tak własnie podpiąłem ostatnio znajomemu.
sebeusz

Post autor: sebeusz »

Ok dzięki. Zrobię tak jak piszesz.

Ok podpiąłem tak jak mówiłeś pod bezpiecznik od centralnego i wszystko działa ładnie. Teraz jeszcze pytanie o awaryjne, bo czytałem, że trzeba zastosować diody, czy mogę podłączyć normalnie pod kabelki bez diód?
Wenega
Pełnoprawny User

Post autor: Wenega »

pod kabelki bez diód
ODPOWIEDZ