Problem ze światłami

Problemy z prądem.
WoHa
Forumowy As

Problem ze światłami

Post autor: WoHa »

Problem polega na tym, że jak wciskam hamulec to zapalają mi się dwa stopy i dodatkowo prawe kierunki. Z tym, że kierunki nie mrugają tylko się świecą (nieco słabiej niż normalnie kiedy mrugają). Wie może na czym polega ten problem? Może to jest wina żarówek ?
m0drzyN

Post autor: m0drzyN »

wina żarówek napewno nie , na logikę biorąc to gdzies mogły sie kabelki przetrzec i sie zwarły z tymi od kierunku i dlatego świeci Ci sie razem z właczeniem światła stopu.
musiałbyc instalacje sprawdzic, a moze cos sam kombinowałes albo ktos i teraz takie jajca wyszły?
WoHa
Forumowy As

No właśnie o to chodzi ze nic nie ruszałem. Tak poprostu samo z siebie się stało...
m0drzyN

Post autor: m0drzyN »

sprawdź instalacje bo to wyraźnie wskazuje na to ze łapie sygnał z czujnika od stopu, czyli kabeeelki
WoHa
Forumowy As

Ok. Jutro postaram się zobaczyć co i jak :) Dam znać jak sprawdzę czy się udało :)
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Post autor: dj-napster »

Ja kiedyś miałem podobne jaja ze światłami w Fieście jak wody naleciało
Aciulek
Potrójny As

Post autor: Aciulek »

ostatnio mialem to samno :/
na poczatku myslalem ze to jest wina zalanej oprawki w prawej tylnej lampie, ale okazalo sie ze kable sie przyciely i bylko zwarcie.
a to wszystkom bylo wina oslony plastykowej z bagazniku
i nie jedzij z tym tak dlugo, bo spalisz wiazke ta co idzie od bezpiecznikow az do lampy, orazu sprawdz wiazke w lewym progu
WoHa
Forumowy As

Udało się naprawić. Dwa kabelki były przetarte i się stykały. Zaizolowałem i jest ok :) Dzięki za pomoc :)
ODPOWIEDZ