Problem z odpaleniema D15B2

Problemy z prądem.
czerkas89
Żółtodziób

Problem z odpaleniema D15B2

Post autor: czerkas89 »

Wiec tak dziś zdarzyła mi się niemiła sytuacja na stacji zgasiłem samochód , po zatankowaniu nie było tego tyknięcia przekaźnika po zgaśnięciu kontrolki CHECK ENGINE.Niestety musiałem pchać hondę :furious: kawałek dalej.Po kilkukrotnych próbach odpalenia zero reakcji silnik kręcił i migało check engine (wydaje mi sie że ten przekaźnik jest od pompy i nie dostawał paliwa ale to tylko moje zdanie).Za 6 przekręceniem stacyjki przekaźnik tyknął i samochód odpalił!.Potem po zgaszeniu znowu powtórzyła się ta sytuacja i znowu przekręcałem stacyjkę tak długo aż usłyszałem tykniecie i było ok.Potem juz pod domem odpalał cały czas normalnie.Wydaje mi się że chodzi o przekaźnik ale to tylko moja sugestia proszę o pomoc może ktoś miał podobną sytuację.I jak ktoś mógłby wskazać miejsce tego przekaźnika co tyka po zgaśnięciu kontrolki check engine byłbym bardzo wdzięczny dziękuję i proszę o pomoc.
vidar

Post autor: vidar »

Przekaźnik pompy paliwa znajduje się przed twoim lewym kolanem w momencie gdy zasiadasz za kierownicą. Musisz zdjąć ten szary plastik (chyba przykręcany na 3 wkręty na górze i dwa na dole) i przekaźnik znajdziesz po lewej stronie trochę wyżej od panelu z bezpiecznikami. Wygląda jak sześcian o boku 7-8cm.
ODPOWIEDZ