Przyciski w 5g
Przyciski w 5g
Siema, ostatnio ziomek, ktory zakupil jajko zadal mi pare pytan, jedno z nich dotyczylo przyciskow i szczerze powiem nie wiedzialem co mu odpowiedziec.
chodzi mianowicie o przyciski po lewej stronie kierownicy.
Są 3 sztuki.
z tego co zrobilem dochodzenie w tej sprawie to:
- jedno miejsce zajmuje szyberdach (z tego co dalej wybadalem byly wersje z przyciskiem szyberdachu po lewej lub prawej stronie, od czego to zalezalo?
PRAWY
LEWY
-drugie miejsce zajmuje dimmer lub przycisk spryskow lamp
-trzecie miejsce, a raczej zostalo jescze 1 miejsce bo przeciez jak widac wczesniej szyberdach moze byc jako pierwszy przycisk lub jako trzeci. Tutaj mamy do czynienia z przyciskiem halogenów, ale zeby tego także bylo mało sa wersje:
LEWA
PRAWA
A teraz sedno sprawy, czy nie istnial civic ktory mial halogeny, spryski, tempomat, szyberdach i dimmer? a jesli tak to gdzie pomieścili przyciski?
podobnie z tunelem srodkowym tym przy ręcznym, sa tam 2 miejsca, jedno z nich zajmuje regulacja swiatel, ale byly tez wersje z podgrzewanymi fotelami, fotele wlaczalo sie 1 przyciskiem czy 2 osobnymi? jesli 2 osobnymi + 1 regulacja swiatel to jak wsadzali 3 przyciski? to ta druga sprawa.
moze temat z dupy, ale jest to dla mnie zagwozdka.
pozdro i z gory dzieki za wyjaśnienie
chodzi mianowicie o przyciski po lewej stronie kierownicy.
Są 3 sztuki.
z tego co zrobilem dochodzenie w tej sprawie to:
- jedno miejsce zajmuje szyberdach (z tego co dalej wybadalem byly wersje z przyciskiem szyberdachu po lewej lub prawej stronie, od czego to zalezalo?
PRAWY
LEWY
-drugie miejsce zajmuje dimmer lub przycisk spryskow lamp
-trzecie miejsce, a raczej zostalo jescze 1 miejsce bo przeciez jak widac wczesniej szyberdach moze byc jako pierwszy przycisk lub jako trzeci. Tutaj mamy do czynienia z przyciskiem halogenów, ale zeby tego także bylo mało sa wersje:
LEWA
PRAWA
A teraz sedno sprawy, czy nie istnial civic ktory mial halogeny, spryski, tempomat, szyberdach i dimmer? a jesli tak to gdzie pomieścili przyciski?
podobnie z tunelem srodkowym tym przy ręcznym, sa tam 2 miejsca, jedno z nich zajmuje regulacja swiatel, ale byly tez wersje z podgrzewanymi fotelami, fotele wlaczalo sie 1 przyciskiem czy 2 osobnymi? jesli 2 osobnymi + 1 regulacja swiatel to jak wsadzali 3 przyciski? to ta druga sprawa.
moze temat z dupy, ale jest to dla mnie zagwozdka.
pozdro i z gory dzieki za wyjaśnienie
Ostatnio zmieniony wt 27 paź 2009, 23:49:06 przez BRNK, łącznie zmieniany 1 raz.
Byl jeszcze przycisk "Cruise":
Natomiast w tunelu srodkowym w JDM'ach wystepowaly: "bumper pole" i "half":
Jezeli chodzi o tunel srodkowy to w wersji z podlokietnikiem byly chyba 4 miejsca na przyciski?
Wyczerpujac temat przycisk od el lusterek dzielil sie jeszcze na przycisk z opcja "folding mirrors" oraz przycisk skladanie/podgrzewanie lusterek:
W USDM'ach nie bylo przycisku lamp przecimgielnych tylnych, wiec zapewne cos mozna bylo "przeszczepic" z lewej strony kierownicy w wolne miejsce po prawej..
Natomiast w tunelu srodkowym w JDM'ach wystepowaly: "bumper pole" i "half":
Jezeli chodzi o tunel srodkowy to w wersji z podlokietnikiem byly chyba 4 miejsca na przyciski?
Wyczerpujac temat przycisk od el lusterek dzielil sie jeszcze na przycisk z opcja "folding mirrors" oraz przycisk skladanie/podgrzewanie lusterek:
W USDM'ach nie bylo przycisku lamp przecimgielnych tylnych, wiec zapewne cos mozna bylo "przeszczepic" z lewej strony kierownicy w wolne miejsce po prawej..
no to widzicie, chodzi mi o to czy byly wersje mega wypasione ktore mialy to wszystko? a jak tak to gdzie te przyciski wypychali? czy moze wyposazenie poszczegolnego auta bylo ogarniczone 3ma miejscami na przyciski i byly pakiety wyposazenia ktore ograniczalo miejsce
pozdro i dzieki za odzew w temacie
u mnie w podlokietniku sa 2 miejsca.friss pisze:Jezeli chodzi o tunel srodkowy to w wersji z podlokietnikiem byly chyba 4 miejsca na przyciski?
pozdro i dzieki za odzew w temacie
no roznych wersji desek (konsoli przednich) chyba nikt nei widzial, zeby byly jakies dodatkowe miejsca na przyciski, takzechyba wszystko sie rozchodzi o rynki EDM,USDM,JDM i pakiety wyposazeniowe. Wydaje mi sie, ze jezeli ktos chce super hiper full opcje to ma do wykorzystania 7 miejsc na 12 przyciskow.
Co do tunelu srodkowego to faktycznie niestety wyglada na to, ze tylko 2 miejsca byly na wszystkich rynkach, 4 meijsca sa w civicach 96- ... no a za podgrzewanie siedzen odpowiedzialny byl 1 przycisk:
Co do tunelu srodkowego to faktycznie niestety wyglada na to, ze tylko 2 miejsca byly na wszystkich rynkach, 4 meijsca sa w civicach 96- ... no a za podgrzewanie siedzen odpowiedzialny byl 1 przycisk:
zecomeia ma podgrzewanie siedzeni i ma 2 osobne przyciski ale nie ma regulacji lamp, ma tez spryski przednie i jest to wersja Kanadyjska Jajeczka,
ja mam u siebie przy kierownicy zaslepke myslalem ze tam powinien byc tempomat ale to chyba do sterowania radia(nie widzialem nigdy wersji ze sterowaniem radia lub tempomatem)
i teraz z ciekawosci zapytam co to za przycisk ten "bumper pole" jezeli dobrze kombinuje jest to antena tak?
jeszcze jedno pytanie: czy duzym problemem jest wszczepienie anteny tylnej w Coupe jesli mam wersje bez takiego "cuda"?;)
ja jeszcze mam u siebie pod recznym tak jak by miejsce na dodatkowe przyciski zreszta to "miejsce" widac na zdjeciu w poscie friss
ja mam u siebie przy kierownicy zaslepke myslalem ze tam powinien byc tempomat ale to chyba do sterowania radia(nie widzialem nigdy wersji ze sterowaniem radia lub tempomatem)
i teraz z ciekawosci zapytam co to za przycisk ten "bumper pole" jezeli dobrze kombinuje jest to antena tak?
jeszcze jedno pytanie: czy duzym problemem jest wszczepienie anteny tylnej w Coupe jesli mam wersje bez takiego "cuda"?;)
ja jeszcze mam u siebie pod recznym tak jak by miejsce na dodatkowe przyciski zreszta to "miejsce" widac na zdjeciu w poscie friss
No to zdecydowanie nie jest hondowski przycisk.. a przycisk jest od halogenow jakies innej markizabas pisze:[url=http://img140.imageshack.us/img140/3404/dscn0741yt5.th.jpg]Obrazek[/URL]
a powiedzcie mi co to jest za przycisk ? ma 3 różne położenia, przy dwóch świeci tam taka malutka diodka ale żadnego widocznego i odczuwalnego efektu nie zauważyłem. zamontowany przy podłokietniku
Bumper pole byl montowany w mega mega ultra wypasionych wersjach preludy, accorda del sola hm no i oczywiscie tylko Sir'ach.
Antene el napewno da sie przeszczepic pytanie tylko jakim kosztem i ile rzezby (napewno nie wejdzie w slupek)