Wskazówka od paliwa wariuje

Problemy z prądem.
nynex

Wskazówka od paliwa wariuje

Post autor: nynex »

Witam
Mam taki problem a mianowicie kiedy przekrecam zapon i mam wylonczone światła wskazówka paliwa idzie na full i tam sie trzyma kiedy zapale światła wskazówka leci na sam dół i tam sie trzyma mam dobre pół zbiornika wahy i nie wiem co z nia jest moge to jakos sam obadać pozatym kiedy np zgasze zaplon wskazówka zostaje w miejscu do którego zdazyla opaść lub podnieść sie po prze zapalenie lub wylonczenie swiateł
Ostatnio zmieniony pt 02 paź 2009, 12:44:25 przez nynex, łącznie zmieniany 1 raz.
vidar

Post autor: vidar »

To jest sprawa dla elektryka. Nikt Ci tutaj nie poradzi na odległość. Można jedynie gdybać: poprzedni właściciel nabruździł lub dał nabruździć w elektryce - prawdopodobne zamieszanie przy kostkach zegarów, albo gdzieś głębiej.
Być może chciał w ten sposób ukryć, że jest zepsuty czujnik poziomu paliwa w baku i podpiął jakiś (+) pod kontrolkę poziomu paliwa - dlatego po włączeniu zapłonu wskazówka leci na full. Może też to być brak masy....

Prawidłowo powinno być tak: wskazówka wskazuje aktualny poziom paliwa bez względu na to czy zapłon jest włączony czy nie (po wyłączeniu zapłonu może delikatnie opaść, ale nie dużo, max 1-2 milimetry).
piotrek gt
Berbeć

Post autor: piotrek gt »

Czesc,zrob tak,wykrec licznik,jak go odwrocisz sa tam srubki mocujace od wskaznika paliwa i temperatury,sprubuj je delikatnie odkrecic i spowrotem dokrecic ale nie na zywca- z czuciem,tak jak kolega wspomial moze nie byc masy,w moim przypadku pomoglo,pozd :gunsmilie:
nynex

a stało mi sie po tym kiedy wymienilem liczniki na indiglo najpierw stare liczniki sie zepsuły a kiedy kupilem nowe tz uzywany liczik kompletny facet w autoradexie wymienil mi je na indiglo i podczas trasy zauwazylem ze jakos nie tak znimi jest pozatym wydaje mi sie ze predkosciomiez pokazuje za duzo kilometrów jak by o 10-20 km sie mylil
piotrek gt
Berbeć

to rozbierz go jeszcze raz i przesun wskazowke licznika szybkosciomierza troche w dol
Ostatnio zmieniony wt 29 wrz 2009, 17:53:21 przez piotrek gt, łącznie zmieniany 1 raz.
nynex

Rozkrecalem jak jak mówisz odkrecalem te srubki zakrecalem kombinowalem i nic zaczolem sie bawic wskazówka to teraz wskaznik poszedl na sama góre i ni drgnie juz nie ma tych objawów co wczesniej teraz juz stoi w miejscu na full
piotrek gt
Berbeć

to moze zeczywiscie facet sprzedal ci skopany juz licznik lub sam go uszkodzil przy ymianie na indiglo
nynex

No Hugo wie szkoda bo znowu wydawac na licznik to szkoda znowu kase wwalac
piotrek gt
Berbeć

albo jescze jedno ,pozycz od kogos licznik podepnij i spr,bedziesz mial pewnosc
ODPOWIEDZ