Lampy przednie
Lampy przednie
Potrzebował bym opinie użytkowników. Co zrobić z lampami przednimi. Jedni piszą że tylko OEM inni piszą że TYC, DEPO albo Clear Blacki. Testował ktoś obie opcje? I opinie typu "tylko depo bo świecą lepiej niż moje stare 25 letnie ori lampy" można zachować dla siebie xD
- Logan
- Administracja
- Kontakt:
Lampy przednie
Clear Black z retrofitem na biksenon -> Tyc soczewkowe z ksenonem - > Denji -> Nowe zamienniki -> clear blacki ->25 letnie oem
Lampy przednie
Nowe zamienniki i clar blacki dalbym znak = bo swieci to bardzo podobnie. Z tyn ze clar black nie ma homologacji, choc ladniej wyglada
- Drix
- Natchniony
Lampy przednie
A ja przed clearami wrzucę zadbana serie. Miałem porównanie i seria świeciła lepiej
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
- Logan
- Administracja
- Kontakt:
Lampy przednie
Nowe oem? Ty tak serio? zadzwoń do ASO i zapytaj o cenę
Lampy przednie
Pytaj jarusneta o cene, albo haparts, ale jak kierunek oem kosztuje prawie stówke to ile lampa bedzie kosztowala
Jeszcza sa angel eyes, na h7 z soczewka, nic nie trzeba przerabiac, swieca super - na dlugich to chyba z 300m w przod homologacje maja, tylko kiepsko wygladaja i kojarza sie z wiochą :X
Jeszcza sa angel eyes, na h7 z soczewka, nic nie trzeba przerabiac, swieca super - na dlugich to chyba z 300m w przod homologacje maja, tylko kiepsko wygladaja i kojarza sie z wiochą :X
- Drix
- Natchniony
Lampy przednie
Wąski.... czy Tobie się sufit na łeb spier...?
Zapomnij o nówkach OEM
To co powiedział Rumpel. Angel Eyes - wieś, ale świeci super (jeździłem ze 3 lata na tym).
Ewentualnie kupić OEM używki i dać do regenerwacji - jeśli ktoś takie rzeczy robi
Lampy przednie
Przyznam że się przejechałem z tymi oem xD na haparts 4-5 tygodni czekania i 1800 za sztukę. O Angel eyesach myślałem ale wygląd strasznie mnie odpycha. Więc chyba pozostaje mi oddać moje oem do regeneracji i wsadzić jakieś dojebane żarówki
Lampy przednie
Zamiast bawic sie w regenarcje to wolalbym chyba poinwestowac w ksenon
Ten chrom na tych plasticzkach jest dobry jak go naklada fabryka za pierwszym razem. Naprawiana juz jest beznadziejne, wylozysz kupe hajsu, a efekr bedzie niewiele lepszy kiedys widzialem takie odblysniki po rzekomej regeneracji to bylo gorzej jak przed xD
Ten chrom na tych plasticzkach jest dobry jak go naklada fabryka za pierwszym razem. Naprawiana juz jest beznadziejne, wylozysz kupe hajsu, a efekr bedzie niewiele lepszy kiedys widzialem takie odblysniki po rzekomej regeneracji to bylo gorzej jak przed xD
- Drix
- Natchniony
Lampy przednie
Rumpelstiltskin pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 07:37:44 Zamiast bawic sie w regenarcje to wolalbym chyba poinwestowac w ksenon
Synek. To są stare lampy to tam odbłyśniki nie są jeszcze metalowe?
Ksenon to tak +/- 800 zł
Lampy przednie
=
Ksenon też mi nie pasuje. Ja tak jakoś mam że nie lubię w starych autach jakiś nowszych technologi tak samo jak żaróweczki od podświetlenia zegarów czy nawiewu wszyscy mówił mi żeby jakieś led wsadził ale woliłem ładne żółte ciepłe światło z oem żaróweczek xD. Regeneracja faktycznie taka słaba?Drix pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 09:50:03Rumpelstiltskin pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 07:37:44 Zamiast bawic sie w regenarcje to wolalbym chyba poinwestowac w ksenon
Synek. To są stare lampy to tam odbłyśniki nie są jeszcze metalowe?
Ksenon to tak +/- 800 zł
Ostatnio zmieniony śr 15 kwie 2020, 11:08:17 przez Piotr1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Lampy przednie
Nie wiem, choc sie domyslam.
Widzialem po regeneracji jak bylo cale w piasku i chropowate to dziekuje bardzo co nowe, to nowe
Widzialem po regeneracji jak bylo cale w piasku i chropowate to dziekuje bardzo co nowe, to nowe
- Drix
- Natchniony
Lampy przednie
No co kto woli. Clear black z soczewką wygląda bardzo ładnie i nie ma przy tym wsi.. a świeci nieporównywalnie do zwykłych lapm / sonar-ow i innych.Piotr1234 pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 11:06:43 Ksenon też mi nie pasuje. Ja tak jakoś mam że nie lubię w starych autach jakiś nowszych technologi tak samo jak żaróweczki od podświetlenia zegarów czy nawiewu wszyscy mówił mi żeby jakieś led wsadził ale woliłem ładne żółte ciepłe światło z oem żaróweczek xD. Regeneracja faktycznie taka słaba?
A to nie wiesz, że firma, firmie nie jest równa?Rumpelstiltskin pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 11:07:24 Nie wiem, choc sie domyslam.
Lampy przednie
Denji może?
Lampy przednie
A w porównaniu do oem po regeneracji Clear Blacki mają podejście? Miałeś opcje porównać?Drix pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 11:35:00No co kto woli. Clear black z soczewką wygląda bardzo ładnie i nie ma przy tym wsi.. a świeci nieporównywalnie do zwykłych lapm / sonar-ow i innych.Piotr1234 pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 11:06:43 Ksenon też mi nie pasuje. Ja tak jakoś mam że nie lubię w starych autach jakiś nowszych technologi tak samo jak żaróweczki od podświetlenia zegarów czy nawiewu wszyscy mówił mi żeby jakieś led wsadził ale woliłem ładne żółte ciepłe światło z oem żaróweczek xD. Regeneracja faktycznie taka słaba?
A to nie wiesz, że firma, firmie nie jest równa?Rumpelstiltskin pisze: ↑śr 15 kwie 2020, 11:07:24 Nie wiem, choc sie domyslam.
Lampy przednie
Malo kto regeneruje te lampy skoro nowy zamiennik 100zl kosztuje...
Cleary nie swieca za dobrze. Lepiej niz 25 letni oem. Gorzej niz soczewki i ksenony.
Cleary nie swieca za dobrze. Lepiej niz 25 letni oem. Gorzej niz soczewki i ksenony.
- Drix
- Natchniony
Lampy przednie
Otóż to tylko teoria Macieju. Jak sam wiesz gdy przechodziłem z Blacków na bixenon, jeździłem chwilę na serii.Rumpelstiltskin pisze: ↑czw 16 kwie 2020, 06:57:47 Malo kto regeneruje te lampy skoro nowy zamiennik 100zl kosztuje...
I z moich doświadczeń wychodzi tak.
Black clear -> OEM (oczywiście jeśli są w dobrym stanie) -> Angel eyes -> bixenon
Nie mialem jedynie Denji, ale swoją drogą ich cena jest zabójcza, bo za 1000 zł (modiffied.pl) mam nowe clear blacki, które daje do przeróbki na bixenon, kupuje cały zestaw HID i jeszcze w kieszeni zostaje mi stówka - dwie. (Pomijam fakt, że cleary w soczewce bardziej mi się podobają niż Denji)
No i faktycznie. Nie wiem czy ktokolwiek kiedyś regenerował lampy do civica ja tylko rzuciłem hasło , bo jest taka możliwość jak komuś bardzo zależy na OEM
Ostatnio zmieniony czw 16 kwie 2020, 09:17:28 przez Drix, łącznie zmieniany 1 raz.
Lampy przednie
Nie no, mi nie tyle zależy żeby mieć oem co bardziej na zachowaniu orginalnego wyglądu przy jak najlepszym świetle. Czyli ogólnie wniosek jest taki że zamienniki->oem po regeneracji->Angel eyesy-> ksenonyDrix pisze: ↑czw 16 kwie 2020, 09:14:46Otóż to tylko teoria Macieju. Jak sam wiesz gdy przechodziłem z Blacków na bixenon, jeździłem chwilę na serii.Rumpelstiltskin pisze: ↑czw 16 kwie 2020, 06:57:47 Malo kto regeneruje te lampy skoro nowy zamiennik 100zl kosztuje...
I z moich doświadczeń wychodzi tak.
Black clear -> OEM (oczywiście jeśli są w dobrym stanie) -> Angel eyes -> bixenon
Nie mialem jedynie Denji, ale swoją drogą ich cena jest zabójcza, bo za 1000 zł (modiffied.pl) mam nowe clear blacki, które daje do przeróbki na bixenon, kupuje cały zestaw HID i jeszcze w kieszeni zostaje mi stówka - dwie. (Pomijam fakt, że cleary w soczewce bardziej mi się podobają niż Denji)
No i faktycznie. Nie wiem czy ktokolwiek kiedyś regenerował lampy do civica ja tylko rzuciłem hasło , bo jest taka możliwość jak komuś bardzo zależy na OEM