(B16a2) wolne obroty po odpaleniu
Witam, mam pewien problem, otoz gdy odpalam autko, to odrazu gasnie i przez gdzies 30 sec. Musze trzymac gaz tak na 1.5k rpm i pozniej jak powoli puszczam gaz to schodzi do 1100 jakos i tak zostaje, jak sie calkiem nagrzeje to trzyma te 850-900 rpm. Pozniej przy odpalaniu nie ma tego problemu, tylko po dluugim postoju np. Noc. Co moze byc przyczyna takiego zachowania? Krokowy?
Re: (B16a2) wolne obroty po odpaleniu
Tak se mysle ze najczesciej obroty wariuja jak jest lewe powietrze, jak odpalisz juz popsiakasz plakiem w okolicy kolektora i obrotoy sie zmienia znaczy ze nieszczelnosc.
Mozesz sprawdzic zawor FITV, masz go pod przepustnica, jebany lubi sie przytkać.
Mechanikiem nie jestem ale sprawdzilbym jeszcze czy nie masz przebic na kablach i pod czy kopulka od aparatu jest ok.
Ale to tylko takie moje pierwsze przemyslenia.
Mozesz sprawdzic zawor FITV, masz go pod przepustnica, jebany lubi sie przytkać.
Mechanikiem nie jestem ale sprawdzilbym jeszcze czy nie masz przebic na kablach i pod czy kopulka od aparatu jest ok.
Ale to tylko takie moje pierwsze przemyslenia.
No tez myslalem nad lewym powietrzem ale czy to nie byloby caly czas? Co ma do tego czy jest rozgrzany czy zimny, a reszte sprawdze.
Masz masz gdzies minimalny przedmuch, gdy sie nagrzeje, metal sie rozszerza i lekko uszczelnia. A moze FITV do regulacji
- Drix
- Natchniony
Raczej fitv uszkodzony albo go nie ma jak u mnie
Może być też walnięty krokowy
Nieszczelność to nie tędy droga - u mnie jest i tylko pali więcej przez to
Może być też walnięty krokowy
Nieszczelność to nie tędy droga - u mnie jest i tylko pali więcej przez to
Ostatnio zmieniony śr 26 gru 2018, 22:07:14 przez Drix, łącznie zmieniany 1 raz.
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
No wlasnie tedy, tedy, jak dostaje lewe to obroty swiruja. Przechodzilem to kilka razy. Raz mialem nieszczelny przez fitv to skakaly miedzy 1500 a 3000, kiedys mialem podobnie jak kolega z odpalaniem i bylo tez nieszczelne, tyle ze juz nie pamietam gdzie bo to bylo kupe lat temu
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Rozwiązane? Sprawdź czy masz dobrze dokręcony kolektor ssący. Mnie nie gasł ale wariowały wolne obroty.
Nie rozwiązane, zauważyłem że jeżeli zostanie pod pracą na dzień i w ciągu dnia jest sucho i świeci słońce to po 10h odpala normalnie, natomiast jak jest duża wilgoć to sie dławi.
Nadal obstawiam lewe
Albo walniete kable.
Albo walniete kable.
- Drix
- Natchniony
To samo mieliśmy w passerattim. Nie znalezlismy przyczyny i z taka wadą, pojechał na Ukrainę paliwo wozić
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
- Laskosz
- Natchniony
kopułka aparatu zapłonowego sucha w środku jak pojawiają się problemy?
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878