Trzeszczenie przy hamowaniu z tyłu z prawej strony
Trzeszczenie przy hamowaniu z tyłu z prawej strony
Mam taki problem, coś mi zaczęło trzeszczeć/skrzypiec przy hamowaniu z małych prędkości. Dźwięk jest z tyłu z prawej strony. Bębny tak na szybko ściągałem i wydawało się wszystko ok. Wymieniałem też cały komplet amorów że sprężynami ale dźwięk jest nadal.
Podejrzewam że to coś ze szczękami z tyłu lub jakaś tuleja? Tylko jeżeli była by to tuleja to by dźwięk był tylko przy hamowaniu?
Miał ktoś podobny problem?
Podejrzewam że to coś ze szczękami z tyłu lub jakaś tuleja? Tylko jeżeli była by to tuleja to by dźwięk był tylko przy hamowaniu?
Miał ktoś podobny problem?
Re: Trzeszczenie przy hamowaniu z tyłu z prawej strony
Może jeszcze raz ściągnij bęben i zobacz czy nie ma jakiś śladów obcierania.
Tuleje pisgają a nie trzeszczą, źle naprawione/złożone lub nie zregenerowane hamulce
- Logan
- Administracja
- Kontakt:
Sprawdziłbym jeszcze stan tulei amorka w wahaczu poprzecznym
- Drix
- Natchniony
Poliuretany skrzypią ! Potwierdzone info i nawet nie dyskutujRumpelstiltskin pisze: ↑pn 29 paź 2018, 21:14:42 Tuleje pisgają a nie trzeszczą, źle naprawione/złożone lub nie zregenerowane hamulce
Przed regeneracja tylnych bębnów mi też skrzypiało/piszczało także kup sobie najlepiej zestaw naprawczy np. DELPHI (te gwoźnidziki, spinki, spręzynki - kosztowało mnie to jakieś 30 zł na dwie strony) i wszystko ustanie. Możesz też budżetowo podejść do tematu, rozebrać, przeczyścić i czymś przesmarować.
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
Ja mam polipy i nic mi nie skrzypi...Drix pisze: ↑wt 30 paź 2018, 08:08:50Poliuretany skrzypią ! Potwierdzone info i nawet nie dyskutujRumpelstiltskin pisze: ↑pn 29 paź 2018, 21:14:42 Tuleje pisgają a nie trzeszczą, źle naprawione/złożone lub nie zregenerowane hamulce
Pewnie dlatego że jest popsuta i nie jeździ :<
A Solaris nie ma poliuretanow i wszystko skrzypi
- Drix
- Natchniony
Przednie górne wahacze, nie skrzypią jak jezdzisz... A,czekaj... U Ciebie na tym gwincie to one nie pracują...
Ej, poliuretan jak jest złożony zgodnie ze sztuką to nie piszczy
- Drix
- Natchniony
Taaak? Zgodnie ze sztuką tj. wsadzasz tulejki poli na miejsce i smarujesz silikonem metalowa tulejkę, a potem ją wciskasz. Tak?
- Drix
- Natchniony
Kurde... Ale ruski mówił, że będą działać!
Hmm z Olkusza kupiłem generalnie cały zawias jest cicho, za wyjątkiem przednich górnych wahaczy.
Mi to nie przeszkadza, ale mina pasażerów obok jest piękna myślą, że coś się przytarło czy coś, a ja z uśmiechem na twarzy - to nic takiego
Hmm z Olkusza kupiłem generalnie cały zawias jest cicho, za wyjątkiem przednich górnych wahaczy.
Mi to nie przeszkadza, ale mina pasażerów obok jest piękna myślą, że coś się przytarło czy coś, a ja z uśmiechem na twarzy - to nic takiego
Ja moja narzeczona jak wracalismy od moich tesciow i pizła panewka tez uspokajałem w ten sposób. Dopiero w domu wyznałem prawde