d15b7 wydech

Serce samochodu niedomaga ?
roxkeke
Żółtodziób

d15b7 wydech

Post autor: roxkeke »

Witam otóż wczoraj zakupiłem sobie Civica w Coupe z silnikiem d15b7 z wymieniona głowicą na v-teca ale jaką to nie mam pojęcia obstawiam na d15z6 (można to jakoś sprawdzić?) ale problem największy jest w tym ze chodzi tak potężnie głośno aż głowa boli i czy jest ktoś w stanie podesłać mi jakiś link do sklepu albo chociaż nazwę wydechu? mam około 300-400 zł chciałbym żeby był basik ale bez potężnej burzy jakby pioruny napierdalały
Ostatnio zmieniony ndz 10 kwie 2016, 21:33:27 przez roxkeke, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator

Post autor: Grzesieek »

D15Z6 to nie VTEC, tylko niedorozwinięta 16V.

Cieżko Ci coś doradzić nie wiedząc co masz teraz. Masz przynajmniej jakieś zdjęcia układu wydechowego (nie tylko ostatniej puszki)?
roxkeke
Żółtodziób

własnie znalazłem numery silnika i jest to d16z6 czyli silnik został wymieniony cały bo na blaszce jest d15b7. Wydech jak na razie zerkałem leząc bo chwilowo nie mam dostępu do kanału ale jest łączenie przy końcu na śruby później puszka i na spawie końcówka rozdwojona. Pytanie co do przodu widać ze była klepana przednia belka. Światła oraz zderzak przedni nie pasuje idealnie. Tą belkę można wymienić (koszt) ?

Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator

No to tak, ten tłumik, który masz na końcu praktycznie nie tłumi. Jest zwyczajnie mały. Przydałby się jakiś w większej puszce (sprawdź np. hasło "OEM look"). Patrząc na kolektor wydechowy to jest szansa, że masz porzeźbioną też środkową część wydechu- obczaj czy masz tam jakieś tłumiki, bo przynajmniej jeden by się przydał.

Co do pasa przedniego to klasyka gatunku. Pas można kupić za ~150zł. Tylko pytanie ile weźmie blacharz za wspawanie tego (ew. możesz dać na śrubach).
roxkeke
Żółtodziób

Nie jestem pewny czy mogę wklejać linki (przepraszam jakby co) będzie pasował ?

http://allegro.pl/tlumik-koncowy-civic- ... 63576.html

Co do dalszej części nie patrzyłem czy są tłumiki, dam znać później

ps Pas przedni posiada jakis numer czy coś w tym stylu? czy wystarczy ze wklepie markę, nazwę i model?
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator

Powinien pasować. Na forach masz sprawdzonych ludzi od tłumików.

Pas przedni najlepiej prosta używka, ma być od HB albo Coupe. Od sedana może nie pasować.
ODPOWIEDZ