Przegub v gen
Przegub v gen
Witam!
Jak jade i skręcam w prawo to słychać takie "tyrkotanie" więc domyślam się, że to przegub. Tylko pytanie który? Zewnętrzny, wewnętrzny, prawy, lewy?
Jak jade i skręcam w prawo to słychać takie "tyrkotanie" więc domyślam się, że to przegub. Tylko pytanie który? Zewnętrzny, wewnętrzny, prawy, lewy?
Witam ponownie!
Dobrze, że nie wymieniłem wtedy jednego bo teraz mam już dwa do wymiany.
Ktore przeguby byście polecili a może takie macie i jesteście zadowoleni.
Brichstein, Dassel, Kamoka, GSP.
Chce kupić ktoreś z tych bo jak założe metelli lub coś podobnego to wartość auta wzrośnie o jedną piatą... A w końcu skoro jest tyle tych przegubów w "promocyjnych cenach" to też ktoś to kupuje i jeździ na tym.
A po drugie potrzebuje żeby wytrzymały minimum 20tys lub 2 lata także moje mocarne d13b2 może ich nie porwie;)
[ Dodano: Pią 15 Sty, 2016 19:51 ]
Przeguby kupiłem GSP, jak narazie przejechane z 2 tyś km i jest cacy.
Dobrze, że nie wymieniłem wtedy jednego bo teraz mam już dwa do wymiany.
Ktore przeguby byście polecili a może takie macie i jesteście zadowoleni.
Brichstein, Dassel, Kamoka, GSP.
Chce kupić ktoreś z tych bo jak założe metelli lub coś podobnego to wartość auta wzrośnie o jedną piatą... A w końcu skoro jest tyle tych przegubów w "promocyjnych cenach" to też ktoś to kupuje i jeździ na tym.
A po drugie potrzebuje żeby wytrzymały minimum 20tys lub 2 lata także moje mocarne d13b2 może ich nie porwie;)
[ Dodano: Pią 15 Sty, 2016 19:51 ]
Przeguby kupiłem GSP, jak narazie przejechane z 2 tyś km i jest cacy.
- Drix
- Natchniony
Hmm jak manszety masz cale, to przeguby raczej nie padaja
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
Czyli morał taki, że co jakiś czas (chociażby przy wymianie kół lato-zima) sprawdzić stan gum na przegubach;)
W porównaniu do drugiego auta które posiadam zauważyłem, że civickiem nawet przy tym silniku i serii zawieszeniu można szybciej wchodzić w zakręty także obciążenie przegubów zrobiło swoje. No i nie wiem czy poprzedni właściciel nie palił 2 radialek tygodniowo...
W porównaniu do drugiego auta które posiadam zauważyłem, że civickiem nawet przy tym silniku i serii zawieszeniu można szybciej wchodzić w zakręty także obciążenie przegubów zrobiło swoje. No i nie wiem czy poprzedni właściciel nie palił 2 radialek tygodniowo...
gsp przy normalnej jeździe ma już luzy po roku, ale nie stuka nie których takie luzy po prostu denerwują
ostatnio zakładałem metelii za 100zł ok. i był bardzo ładnie spasowany i nie było nawet minimalnego luzu nawet montażowego ale nie wiem ile wytrzyma jeszcze za chyba tak czy siak mogę go polecić przynajmniej na razie
ostatnio zakładałem metelii za 100zł ok. i był bardzo ładnie spasowany i nie było nawet minimalnego luzu nawet montażowego ale nie wiem ile wytrzyma jeszcze za chyba tak czy siak mogę go polecić przynajmniej na razie
- Drix
- Natchniony
to jakiej firmy kupić? czy może najtańszy?
- Drix
- Natchniony
No i akurat było GSP.. za 90 zl . Założyłem i powiem szczerze, że chyba trafny strzał. Zrobiłem 100km i nie słyyszałem tego stukania co było.