d15b7 po swap na d16z6 broblem z odpaleniem
d15b7 po swap na d16z6 broblem z odpaleniem
Witam. Zrobiłem swap d15b7 na d16z6 (del sol) w mojej coupe, silnik z del solki wyjełem cały włącznie z wiązką silnikową, kabinową zostawiłem swoją, po przekręceniu stacyjki zero jakichkolwiek reakcji, nie świecą się żadne kontrolki, nie słychać pompy paliwa, akuma naładowana, masy wszystkie podpięte, próbowałem odpalać na p06 i p28, sprawdzałem bezpieczniki, zmieniałem przekaźniki, jedynie światła klakson radio działa,dochodzę do wniosku że wiązka silnikowa z6 i silnikowa b7 są inne, nie tylko różnią się dwoma kabelkami do vtec, wcześniej wszystko chodziło jak należy, przekładać z powrotem wiązkę b7 silnikową?? gdzie szukać?? Pozdro
tam gdzie kończy TDi, My zaczynamy...deny
-
- Pełnoprawny User
Takie same są wiązki, dokładasz tylko 2 kable do VTECA i śmiga.. ( tak samo kilkukrotnie robilem i było OK)
Napewno wszystkie masy są podpięte .. Też miałem takie objawy..
I masa na ć podłużnicy nie była do końca przykręcona - zajrzyj pod maskę zobacz czy wyszystkie kable od masy są ok ..
\Wydaje mi się że tu jest problem, bo jakiś cynk powinien być.
Napewno wszystkie masy są podpięte .. Też miałem takie objawy..
I masa na ć podłużnicy nie była do końca przykręcona - zajrzyj pod maskę zobacz czy wyszystkie kable od masy są ok ..
\Wydaje mi się że tu jest problem, bo jakiś cynk powinien być.
-====--
Swapy silników, minime itp..
-===--
Swapy silników, minime itp..
-===--
dzięki, miałeś racje, był problem z masą, ale już poczyściłem, dokręciłem i odpala, wszystko chodzi ale jest kolejny problem, po przekręceniu stacyjki, zapala się check jak w każdym aucie, później pstryk gaśnie i znowu sie zapala i już nie gaśnie, nawet po odpaleniu, próbowałem zrobić samodiagnostykę ale nic nie wymrugało, ciągle świeci, zminiłem kompa na p06 i jest ok, odpala, nić się nie świeci..nie podłączyłem jeszcze vtec i zastanawiam się czy to nie dlatego przy kompie p28 wyskakuje od razu błąd, a swoją drogą może byś mi podpowiedział jak podłączyć vtec??pozdro i podziękowania
tam gdzie kończy TDi, My zaczynamy...deny