d15b7 po swap na d16z6 broblem z odpaleniem

Problemy z prądem.
deny96
Żółtodziób

d15b7 po swap na d16z6 broblem z odpaleniem

Post autor: deny96 »

Witam. Zrobiłem swap d15b7 na d16z6 (del sol) w mojej coupe, silnik z del solki wyjełem cały włącznie z wiązką silnikową, kabinową zostawiłem swoją, po przekręceniu stacyjki zero jakichkolwiek reakcji, nie świecą się żadne kontrolki, nie słychać pompy paliwa, akuma naładowana, masy wszystkie podpięte, próbowałem odpalać na p06 i p28, sprawdzałem bezpieczniki, zmieniałem przekaźniki, jedynie światła klakson radio działa,dochodzę do wniosku że wiązka silnikowa z6 i silnikowa b7 są inne, nie tylko różnią się dwoma kabelkami do vtec, wcześniej wszystko chodziło jak należy, przekładać z powrotem wiązkę b7 silnikową?? gdzie szukać?? Pozdro
tam gdzie kończy TDi, My zaczynamy...deny
czyzyk
Pełnoprawny User

Post autor: czyzyk »

Takie same są wiązki, dokładasz tylko 2 kable do VTECA i śmiga.. ( tak samo kilkukrotnie robilem i było OK)

Napewno wszystkie masy są podpięte .. Też miałem takie objawy..
I masa na ć podłużnicy nie była do końca przykręcona - zajrzyj pod maskę zobacz czy wyszystkie kable od masy są ok ..
\Wydaje mi się że tu jest problem, bo jakiś cynk powinien być.
-====--

Swapy silników, minime itp..

-===--
deny96
Żółtodziób

Post autor: deny96 »

dzięki, miałeś racje, był problem z masą, ale już poczyściłem, dokręciłem i odpala, wszystko chodzi ale jest kolejny problem, po przekręceniu stacyjki, zapala się check jak w każdym aucie, później pstryk gaśnie i znowu sie zapala i już nie gaśnie, nawet po odpaleniu, próbowałem zrobić samodiagnostykę ale nic nie wymrugało, ciągle świeci, zminiłem kompa na p06 i jest ok, odpala, nić się nie świeci..nie podłączyłem jeszcze vtec i zastanawiam się czy to nie dlatego przy kompie p28 wyskakuje od razu błąd, a swoją drogą może byś mi podpowiedział jak podłączyć vtec??pozdro i podziękowania
tam gdzie kończy TDi, My zaczynamy...deny
ODPOWIEDZ