Kontrolki zapalają się po kilkuminutowej jeździe

Problemy z prądem.
szponder
Berbeć

Kontrolki zapalają się po kilkuminutowej jeździe

Post autor: szponder »

Witam, od samego początku nabycia ej2 nurtują mnie 2 kontrolki.

Kontrolka ogrzewania tylnej szyby i przeciwmgielnych.

Otóż, Ikona tylej szyby się świeci, ale jak nacisnę guzik, górny pasek się nie zapala.
Dopiero po jakimś czasie (jak się nagrzeje, tak myślę)

Podobnie jest z przeciwmgielnym. Ikona w ogóle się nie świeci, ale jak załączę światła, to po jakimś czasie pasek zaczyna reagować i jest światełko.

Teraz inna sprawa.
Odkąd temperatura spadła do poniżej 5 stopni. Mrozek itp. Prawy kierunkowskaz zaczyna mrugać też jak się nim chwilę pojeździ Nie wiem o co chodzi.

Wszystkie światełka są w porządku. Sprawdzałem/wymieniałem 2x
Awatar użytkownika
Grzybohun
Natchniony

Post autor: Grzybohun »

zwarcie, masa ucieka, przetarta wiązka, jakaś wilgoć... nie samymi żarówkami da sie to naprawić :D
rad-ek
Obeznany

Post autor: rad-ek »

tak jak Grzybohun pisze,przyczyn może być wiele... Na początek proponuje sprawdzić z najprostszą kontrolką czy po włączeniu prąd wychodzi wgl z przycisków(może być tu problem na włacznikach) a później szukać dalej jak to zawiedzie. W sprawie szyby to możesz mieć przerwany ten pasek nagrzewający szybę tylnią. Przeciwmgielne sprawdź czy po włączeniu przycisku zapala Ci się z tyłu lampka i tylko na guziku się nie świeci czy wgl prąd nie dochodzi do lampy.Pisz jak postępy
NIGDY WIECEJ RZEŹBY!
szponder
Berbeć

Post autor: szponder »

Szyba działa, światła p. mgielne też. zobaczę kable.

Edit//

Cała wiązka kabli, pocięta... Zamówiłem nową. Muszę następnym razem włączyć myślenie
ODPOWIEDZ