Elektryka w naszych Hondach
Elektryka w naszych Hondach
Z racji tego, ze dostala mi sie w rece ostatnio spora kupa roznych gratow z EH9 rozbieranego na zlom mam dylemat co do oznaczenia jednej puszeczki. Jest na niej lepka Auto Cruise Control Unit i oznaczenie p28mt. Wie moze ktos od czego owa puszeczka jest? Z oznaczenia wnioskuje, ze ma to cos z kompem, ale nie wiem co dokladnie.
Pytanie drugie. Mam z wspomnianego EH9 jeszcze Door Lock Control, czyli kontroler centralnego. Pytanie jest takie, co bede jeszcze potrzebowal aby do mojego EG4 zamontowac owy centralny.
Pytanie drugie. Mam z wspomnianego EH9 jeszcze Door Lock Control, czyli kontroler centralnego. Pytanie jest takie, co bede jeszcze potrzebowal aby do mojego EG4 zamontowac owy centralny.
jak na moje oko to jest to od tempomatu
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
Posiadam sterownik kluczykowego centralnego, ktory jest montowany w drzwiach. Puszeczka opisana jako "Door Lock Control" co juz wyzej napisalem. W serii jest to otwierane z kluczyka i inaczej nie chce. Pytam tylko, czy oprocz tego potrzebuje jeszcze jakichs innych dodatkow w drzwiach (wiadomo, ze kable), czy ta puszeczke podpinam i wszystko ryra.
Moim zdaniem lepiej zainwestować ok. 100zł w dobry central na pilota, niż męczyć się z ciągnięciem kabli przez całe auto po to tylko aby central był na kluczyk. Jeśli nie masz w ogóle centralnego to także nie masz siłowników w drzwiach. Ja u siebie ostatnio montowałem centralny na pilota z tym że miałem już seryjny central i z ciągnięciem kabli był luzik bo japońce to zrobili za mnie. Dobre siłowniki to koszt ok. 50-70zł (2szt.) w zależności od ich siły uciągu. Podsumowując to wszystko... Masz tylko sterownik, musisz mieć jeszcze kable niskiego napięcia i dwa siłowniki + mocowania do nich, no i sporo czasu żeby to ogarnąć. Koszt w tym sposobie to minimum 50zł. Kupując zestaw na pilota, ok. 100zł z całum okablowaniem, siłownikami, sterownikiem, instrukcją i może nawet syrenką. Powodzenia! To może być ci pomocne (http://www.civic5g.yoyo.pl/silnik.php?art=c_z) oraz to (http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=1691& ... alny+zamek)
silownik ze zwiekszona sila sila uciagu warto kupowac jak sie chce otwierac bagaznik.. do drzwi starczaja takie zwykle za 15 pln... po co przeplacac 5razy sam mam takie zalozone.. zakladalem innym... i nie bylo reklamacji...
popieram zdanie przedmowcy... jka juz hcesz sie bawic i ciagnac kable to kup jakis zwykly alaram z pilotem.. byle byl zmiennokodowy... i masz juz jakis wyzszy komfort obslugi auta...
popieram zdanie przedmowcy... jka juz hcesz sie bawic i ciagnac kable to kup jakis zwykly alaram z pilotem.. byle byl zmiennokodowy... i masz juz jakis wyzszy komfort obslugi auta...
Tzn, jezeli chodzi o ciagniecie kabli to i tak musze to robic, bo mam zamiar wymieniac cala wiazke na taka od d16z6, teraz mam d15b2, bo chce robic minime i zakladac elektryke szyb, wiec w sumie zrobi sie to przy okazji. Puszeczka od centralnego wpadla mi gratis w rece, wiec dlatego pomyslalem ze wartoby ja zalozyc, wiec dlatego pytam co jescze potrzeba.