Jakie felgi...
Jakie felgi...
Chciałbym, żebyście mi pomogli, bo zupełnie nie mam pojęcia co wybrać.
Pierwsze kwestia - dość techniczna. Preferowałbym 15-stki z niskoprofilówkami, dajmy na to 45 lub 50. Jeśli chodzi o szerokość, to najbardziej optymalna byłaby chyba 195, lecz osobiście wolałbym trochę grubsze, załóżmy chociaż 205, czy 215, tylko, że nie wiem, czy na spokojnie wejdą. (w ostateczności mogą być te 195)
Druga sprawa - już wizualna, jest taka, że preferowałbym jakieś 5-ramienne np. Enzo (chociaż to niekonieczne, grunt żeby się jakoś ładnie komponowały z całą czarnulką), tylko, że wiem, że takich szerokich 5-ramiennych chyba nie ma, lub strasznie trudno dostać.
Chcę żeby to jakoś sensownie wyglądało i czy wobec tego nie założyć np. 16, po prostu żeby nie wyszedł mi z tego jakiś cholerny jeep, rower, czy ciagnik rolniczy. (zawieszenie jest seryjne i raczej nie będę jej obniżał ani robił negatywu), a przymierzalnia na felgi.pl funkcjonuje tak tragicznie, że jestem zmuszony prosić o radę Was.
HB czarna jak na avku. z góry dzięki
Pierwsze kwestia - dość techniczna. Preferowałbym 15-stki z niskoprofilówkami, dajmy na to 45 lub 50. Jeśli chodzi o szerokość, to najbardziej optymalna byłaby chyba 195, lecz osobiście wolałbym trochę grubsze, załóżmy chociaż 205, czy 215, tylko, że nie wiem, czy na spokojnie wejdą. (w ostateczności mogą być te 195)
Druga sprawa - już wizualna, jest taka, że preferowałbym jakieś 5-ramienne np. Enzo (chociaż to niekonieczne, grunt żeby się jakoś ładnie komponowały z całą czarnulką), tylko, że wiem, że takich szerokich 5-ramiennych chyba nie ma, lub strasznie trudno dostać.
Chcę żeby to jakoś sensownie wyglądało i czy wobec tego nie założyć np. 16, po prostu żeby nie wyszedł mi z tego jakiś cholerny jeep, rower, czy ciagnik rolniczy. (zawieszenie jest seryjne i raczej nie będę jej obniżał ani robił negatywu), a przymierzalnia na felgi.pl funkcjonuje tak tragicznie, że jestem zmuszony prosić o radę Was.
HB czarna jak na avku. z góry dzięki
nie pocieszyłeś mnie
a te...np 7j są płaskie, czy już z wgłebieniem?
a te...np 7j są płaskie, czy już z wgłebieniem?
Ostatnio zmieniony sob 20 wrz 2014, 21:20:06 przez syndicate, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko nie zakładaj opon 205 lub szerszych do D13
Kup felgi 15" i opony 195,50.15 .
A i żeby było ładnie, civic musi być obniżony minimum -30mm
Kup felgi 15" i opony 195,50.15 .
A i żeby było ładnie, civic musi być obniżony minimum -30mm
Ostatnio zmieniony sob 20 wrz 2014, 21:22:10 przez Paweł., łącznie zmieniany 1 raz.
Suzuki Swift
viewtopic.php?f=26&t=27583
viewtopic.php?f=26&t=27583
Nie musisz wystarczy Ci jak kupisz sobie używane jamexy czy jakie tam sprężyny preferujesz na -30 wyniesie Cie to ok 200zł + czas założenia i po sprawie
Nie ładuj 205 bo to za szeroka opona do takiej jazdy "codziennej" i jeszcze z tym silnikiem
Jak koledzy wyżej Ci pisali 195/50 w zupełności starczy
Ja na Twoim miejscu i z Twoim upodobaniem postawiłem na 15'
Nie ładuj 205 bo to za szeroka opona do takiej jazdy "codziennej" i jeszcze z tym silnikiem
Jak koledzy wyżej Ci pisali 195/50 w zupełności starczy
Ja na Twoim miejscu i z Twoim upodobaniem postawiłem na 15'
"Nigdy się nie poddawaj"
no to sprawę techniczną mam z głowy. teraz jeszcze tylko wzór...
Skoro 195/50/15 wystarczą, zdecyduję się chyba na te pięcio lub sześcio-ramienne, tylko teraz czy czarne czy srebrne... tu niby zawsze można przemalować, ale chyba czeka mnie kupa roboty z szukaniem dobrych kół jak napisał Grzybohun
co do sprężyn... czytałem, że Jamexy są trochę słabe, a wolę chyba sobie sprawić nowe MTS'y (z kolei czytałem, że miękkie jak plastelina), z używanymi chyba nie ma się co pieprzyć, zresztą nie wiem czy będę umiał ocenić stan
Skoro 195/50/15 wystarczą, zdecyduję się chyba na te pięcio lub sześcio-ramienne, tylko teraz czy czarne czy srebrne... tu niby zawsze można przemalować, ale chyba czeka mnie kupa roboty z szukaniem dobrych kół jak napisał Grzybohun
co do sprężyn... czytałem, że Jamexy są trochę słabe, a wolę chyba sobie sprawić nowe MTS'y (z kolei czytałem, że miękkie jak plastelina), z używanymi chyba nie ma się co pieprzyć, zresztą nie wiem czy będę umiał ocenić stan
Ostatnio zmieniony ndz 21 wrz 2014, 10:56:16 przez syndicate, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Berbeć
- Laskosz
- Natchniony
HB na springach z proteca słabo siądzie. Ja w qp mam cięższy tył i na protecu dupa pieje jak szalona
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878