Przełożenie kontrolki SRS do innych zegarów
Przełożenie kontrolki SRS do innych zegarów
Witam. Szukałem, ale ciężko znaleźć konkretnych odpowiedzi na pytanie w temacie. Także pytanko do kogoś kto może już robił coś takiego. W obecnych zegarach mam kontrolkę SRS no i chce zamienić zegary, tylko w tych które chce kupić jej nie ma. Ramkę można spokojnie wymienić na taką z okienkiem SRS. Ale co z resztą ? Będę rozkręcał zegary i patrzył, ale przed tym pytam Was o radę. Z góry dzięki.
Panowie chodzi mi o kontrolkę SRS. Ja wiem na jakich zasadach robi się przekładkę innych "narządów" zegarów np obrotka, czy wskaźnika temp itd Chodzi mi o światełko SRS. W wersjach bez poduszek był zegary bez tej kontrolki i właśnie do takich chce przełożyć ta kontrolkę. Z tym, że wziąłem właśnie do ręki zegary bez kontrolki i widzę, że nie ma miejsca na nią, więc się robi lipa, a wypalać plastiku nie mam zamiaru Chodzi o zmianę zegarów na jdm z eg4.
- Laskosz
- Natchniony
Potrzebna Ci ta kontrolka ? A jak już żywcem potrzebujesz wiedzieć że działają poduchy to przedłuż kable od tej kontrolki i wstaw sobie żarówkę w jakieś otwarte które nie będzie Ci potrzebne. Inaczej bez wypalania plastiku chyba nie zrobisz
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
Dzięki chłopy za rady. Rozkręciłem zegary i sytuacja wygląda tak, że normalnie wyciąga się moduł SRS i przekłada do zegarów gdzie go nie było, wszystko p&p. Jedynie trzeba ramki zamienić żeby było okienko na SRS. To tak na przyszłość dla kogoś kto będzie chciał to samo zrobić. Laskosz skoro fabryka dała kontrolkę to po co z niej rezygnować