Dlaczego mam olej na gwincie od swiecy zaplonowej??

Serce samochodu niedomaga ?
wafel107

Dlaczego mam olej na gwincie od swiecy zaplonowej??

Post autor: wafel107 »

Witam. Dlaczego mam olej na gwincie od swiecy?? Nie dawno zmienilem swiece i dzis sprawdzalem jak wygladaja bo ostatnio cos poczulem spalony olej . Komora swiecy byla sucha bo sprawdzalem. Moze ktos sie z czyms takim spotkal ??
Ostatnio zmieniony sob 21 mar 2009, 12:49:58 przez wafel107, łącznie zmieniany 1 raz.
kassperr

Post autor: kassperr »

Może być świeca nie dokręcona lub możesz mieć lekko uszkodzoną uszczelkę. oczyść świecę i dokręć ją i po jakimś czasie sprawdź czy pomogło :)
wafel107

kassperr, wlasnie tak zrobilem kolego. Po brykam troche i zobaczymy...............
radziok

Post autor: radziok »

uczelniacze w pokrywie zaworow nie trzymaja. koszt uszczelek 20-30zl za komplet, 15 minut roboty ;)
wafel107

Uszczelniacze wymienione byly 10 tys km temu wraz z uszczelka pokrywy zaworow
radziok

widocznie sie zmeczyly, ja uszczelke pod deklem trzy razy zmienialem zanim trafilem na szczelna ;)
wafel107

radziok, bede musial zmienic uszczelki jeszcze raz przed sprzedarza hani.......
radziok

mozesz sprobowac je przeczyscic i jeszcze raz zalozyc, jezeli przez te 10tys sciagales pokrywe mogly sie zle ulozyc i dla tego puszczaja. zakladajac te uszczelki trzeba pamietac o takich rzeczach jak przesmarowanie ich olejem przed zalozeniem itp.
Ostatnio zmieniony ndz 22 mar 2009, 19:26:03 przez radziok, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ