Samodiagnostyka, błąd numer 16 lub 6, szarpane...

Serce samochodu niedomaga ?
Dzida

Samodiagnostyka, błąd numer 16 lub 6, szarpane...

Post autor: Dzida »

Kupiłem niedawno Hondzinkę EG4, trafiła się lalka jak cholera, trochę w Hondach siedze, ale do tej pory tłukę się 4g sedanem z d14a1 (bez ecu itp.), teraz wpadło D15B2.

Od kiedy ją kupiłem dzieją się dziwaczne rzeczy.

Na jałowych obrotach czasami potrafią się minimalnie podnieść, troszeczkę szarpnąć, jakby kaszlnąć...

Przy bucie w podłoge (nie wiem jak jest przy "nie w podłoge", ale podobno też:D) samochód na małych obrotach czasmai zmuli, czasami pojawia się poniżej 3000 obrotów półsekundowa dziura, potem od 3 z hakiem do końca ciągnie nieźle.

No to zrobiłem samodiagnostyke, i było tak

dłuuugie

przerwa

sześć krótkich

przerwa

długie

przerwa

szcześć krótkich.

Więc dedukuję błąd numer 16. Czy to jest Wtryskiwacz lub jego obwód? Co musze zrobić? Może ktos kiedys mial juz podobny problem i wie o co chodzi?:)

Ahoj wam :)
JKL

Post autor: JKL »

88-95 Civic
88-85 Prelude
94+ Integra Fuel Injector System defective circuit or unplugged / defective fuel injector
Jeśli to się zdarza czasem to ja bym posprawdzał wtyczki od wtrysków, może czasem coś nie połączy. Posprawdzaj kabelki ew. zrób podmiankę wtrysków.
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

Code 16 is probably the Main Relay, however it could still mean a bad Injector, Resistor Box tho.
Most failures occur, when the weather starts heating-up for the summer...

proponuje na poczatek posprawdzać styki jak proponuje JKL.
Ostatnio zmieniony wt 17 lut 2009, 16:03:01 przez Pecado, łącznie zmieniany 1 raz.
dEboo033434

Post autor: dEboo033434 »

najpierw posprawdzać wszystkie wtyczki. Potem spr. filtr paliwa i powietrza posprawdzać podciśnienia..........spr. ciśnienie jakie daje pompa. U mnie w d15b2 były objawy jak u ciebie gdy był uszkodzony map sensor i wtedy też mi wywalało błąd wtryskiwacza.
ODPOWIEDZ