Dolot w d15b2

Serce samochodu niedomaga ?
gvader

Dolot w d15b2

Post autor: gvader »

Mam dylemat czy wywalic ten slimaczek i wstawic tam jakies kolanko centralnie na przepustnice, czy lepiej zostawic ten seryjny element? Ktos probowal cos z tym motac? Prosze o rade.
BRNK
Podwójny As

Post autor: BRNK »

tez sie podepne po to pytanie. ale bardziej kwestie montażowe.

ziomek znalazł na allegro dolot dedykowany do 1,3

http://allegro.pl/item533992777_power_r ... filtr.html

tylko nie raz juz mu to padlo rozbieralem i wiem ze ze na przepustnice raczej trudno to bedzie zalozyc bo juz wiedze ze nie ma odpowiedniego adaptera z zestawie, oraz ze przepustnica ma bardzo małą krawedz na ktorą mozna to naciagnac wiec ciekawi mnie jak macie to w swoich wyżyłowanych d13b2 :gunsmilie:
gvader

No ja mam wlasnie taki sam zestaw, z tym, ze bez tego kolanka i moje pytanie jest takie, czy lepiej wrzucic takie kolanko czy zostawic ten seryjny element nad kolektorem.
Awatar użytkownika
ceelx
Moderator
Kontakt:

Re: Dolot w d15b2

Post autor: ceelx »

gvader pisze:Mam dylemat czy wywalic ten slimaczek i wstawic tam jakies kolanko centralnie na przepustnice, czy lepiej zostawic ten seryjny element? Ktos probowal cos z tym motac? Prosze o rade.
jamialem przez chwile na tym czarnym slimaku zalozony.
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
gvader

Rozumiem ze zmieniles. Jakies konkluzje, wnioski. Lepiej zostawic tego slimaka czy dac cos w jego miejsce?
Awatar użytkownika
gruszecky
Natchniony
Kontakt:

Post autor: gruszecky »

ale jak to rozwiązać? o ile w d14 w 6 genie tam jest tylko puszka w której gromadzi się powietrze, o tyle w d15b2 to własnie tam jest cały mechanizm wtrysków bo na dwupunkcie mieszanie ma miejsce przed kolektorem własnie w tym czarnym shicie.w d13 w patelni znajduje się filtr, ale z d15b2 niestety nie idzie jej usunąć, najwyżej można zamiast tej rury dochodzącej do czarnego slimaka wsadzic dolot ale poziomy, jak do vteca.
: http://ttgarage.pl

a oto moja Funky JDM toczka:

viewtopic.php?t=18302
Awatar użytkownika
ceelx
Moderator
Kontakt:

Post autor: ceelx »

gvader pisze:Rozumiem ze zmieniles. Jakies konkluzje, wnioski. Lepiej zostawic tego slimaka czy dac cos w jego miejsce?
zmienialem ssaka :D
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
jaca

Post autor: jaca »

gruszecky pisze:ale jak to rozwiązać? o ile w d14 w 6 genie tam jest tylko puszka w której gromadzi się powietrze, o tyle w d15b2 to własnie tam jest cały mechanizm wtrysków bo na dwupunkcie mieszanie ma miejsce przed kolektorem własnie w tym czarnym shicie.w d13 w patelni znajduje się filtr, ale z d15b2 niestety nie idzie jej usunąć, najwyżej można zamiast tej rury dochodzącej do czarnego slimaka wsadzic dolot ale poziomy, jak do vteca.

ja tam w środku nic nie mam(pusta przestrzeń) i tez się zastanawiam nad usunięciem tego ślimaka...
ODPOWIEDZ