Zamaskowanie dziury na desce
Zamaskowanie dziury na desce
Otóż na desce mam dwie dziurki po śrubkach. Prawdopodobnie wcześniej było w tym miejscu cb radio. Chciałbym się ich jakoś pozbyć i żeby wyglądało to jak by nigdy nic tam nie było. Macie jakieś pomysły. Poniżej zdjęcie wkręconych śrub w deskę.
http://img19.imageshack.us/img19/7119/pyt1.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/7119/pyt1.jpg
Ale boli w galy Ja procz wymiany deski nie mam pomyslu. Aczkolwiek po wykreceniu ich beda male fi dziorki, wiec mozesz pobawic sie w stopy roznych plastycznych materialow typu "spawy" do winigamu itp. Duzo kolorow bedziesz mial do wyboru. Pozniej juz tylko w twoich umiejetnosciach plastycznych los pozostaje;)
Ludzie nie chce nic mowic ale jak czasami radę dacie to się człowiek pfoddaje... Wymiana deski?? Ej ja to wogóle auto całe radzę. A Ty facet sie nie łam bo mialem identyko problem i w tym samym miejscu. Wykaz się zdolnościami plastycznymi, ja to miejsce potraktowałem szpachla, delikatnie zrobiłem igła coś podobnego do struktury takie wzorki, potem delikatnie papierem i delikatnie nanosilem farbę czarny mat w sprayu. Potem plak i zapewniam Cię że nie znalazł byś tego miejsca jak bym nie pokazał. Trochę własnych pomysłów ludzie i kreatywności a nie od razu wymiana.
-
- Nałogowiec
Otóż toBandit_PL pisze:Ludzie nie chce nic mowic ale jak czasami radę dacie to się człowiek pfoddaje... Wymiana deski?? Ej ja to wogóle auto całe radzę. A Ty facet sie nie łam bo mialem identyko problem i w tym samym miejscu. Wykaz się zdolnościami plastycznymi, ja to miejsce potraktowałem szpachla, delikatnie zrobiłem igła coś podobnego do struktury takie wzorki, potem delikatnie papierem i delikatnie nanosilem farbę czarny mat w sprayu. Potem plak i zapewniam Cię że nie znalazł byś tego miejsca jak bym nie pokazał. Trochę własnych pomysłów ludzie i kreatywności a nie od razu wymiana.
Moja biała perełka
viewtopic.php?t=22221
viewtopic.php?t=22221
Niezły magik z Ciebie. Ale pomysł super. Przyłączam się do prośby o podanie jakiej szpachli i jakiego spraya użyłeś.Bandit_PL pisze:Ludzie nie chce nic mowic ale jak czasami radę dacie to się człowiek pfoddaje... Wymiana deski?? Ej ja to wogóle auto całe radzę. A Ty facet sie nie łam bo mialem identyko problem i w tym samym miejscu. Wykaz się zdolnościami plastycznymi, ja to miejsce potraktowałem szpachla, delikatnie zrobiłem igła coś podobnego do struktury takie wzorki, potem delikatnie papierem i delikatnie nanosilem farbę czarny mat w sprayu. Potem plak i zapewniam Cię że nie znalazł byś tego miejsca jak bym nie pokazał. Trochę własnych pomysłów ludzie i kreatywności a nie od razu wymiana.
- Laskosz
- Natchniony
Ja też tak robiłem jak Bandit napisał, niby nie w hondzie ale wyszło.
Jakakolwiek szpachla do plastików i byle jaki sprej byle kolor pasował
Jakakolwiek szpachla do plastików i byle jaki sprej byle kolor pasował
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
Nie martwcie się nic specjalnego, naprawa wyniosła mnie z 25zł. Szpachla do plastiku trotona chyba za 10zł , taka plastyczna bardziej. Spray to był chyba motip vinyl tez z 15 zł. Co prawda przeklinałem i poprawiałem ze 3 razy ale wyszło elegancko. Miejsce do okola okleiłem zeby nic tam więcej nie pomalować niż potrzeba, w malutkich ilościach nanosiłem szpachlę, trochę modelowania, tarcia papierem i wyszło super. na koniec delikatnie sprayem tak z wyczuciem potem znowu bardzo bardzo drobnym papierem wodnym żeby okolice i miejsce zmatowić by się nie rzucało w oczy, plak i masz gotowe:)
-
- Nałogowiec
Można też zrobić odlew struktury deski przy pomocy silikonu, albo jeszcze szybciej, od tapicera poprosić o skrawek sztucznej skóry / skaju. Tym docisnąć szpachlę, płynną skórę, silikon - co kto położy na dziurki, a potem motip vinyl spray, albo VHT vinyl. Albo pójść z dziewczyną do INGOLTa i kupić za kilka zł lakier do paznokci