przerobka lamp przednich
przerobka lamp przednich
wiec mam takie pytanie. czy kos juz probowal przerobic lampy przednie w civicu (92-95hb) ze zwyklych(nie jdm) na JDM`owe? chodzi mi o rozklejenie lampy i pomalowanie od srodka na czarno, miejsca w ktorych lampa JDm jest pomalowana:)
czy w ogole taki mod wyjdzie?czy szkoda czasu na zabawe?
czy w ogole taki mod wyjdzie?czy szkoda czasu na zabawe?
a mozesz wkleic jakas fotke z lampa przednia jotdeemowa
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
http://www.civic5gen.pl/viewtopic.php?p=16695#16695
chodzi mi o zrobienie takich lamp (na taki wzor)
chodzi mi o zrobienie takich lamp (na taki wzor)
mozna rokleic w piekarniku wyciagnac odblask i pomalowac wnetrze chyba.
tyle ze nikt tego nie robi.
malo zadowalajacy efekt przez nie gladkie szklo.
kupuj ode mnie a stare na allegro pogonisz
tyle ze nikt tego nie robi.
malo zadowalajacy efekt przez nie gladkie szklo.
kupuj ode mnie a stare na allegro pogonisz
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
FEEDBACK
Muzammil malował swoje odbłysniki na zółto. Tez sie zastanawiałem swojego czasu nad pomalowaniem czesci odbłysnka na ciemno. Spokojnie do ogarnięcia moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony czw 06 lis 2008, 05:56:16 przez Pecado, łącznie zmieniany 1 raz.
lampy JDM to sa takie same lampy jak seryjne europjskie, roznia sie tylko plastikowym kloszem. To o co Ci chodzi to nie zaden JDM tylko wymysl amerykanskich tunerow Hondy.bike3r pisze:wiec mam takie pytanie. czy kos juz probowal przerobic lampy przednie w civicu (92-95hb) ze zwyklych(nie jdm) na JDM`owe?
co do poprawy swiecenia w Hondzie to zadna zarowka nie pomoze, trzeba po prostu rozkleic lampe i wyczyscic/wypolerowac odblysnik oraz klosz; efekt jest naprawde ogromny.
Niestety muszę cię rozczarować .. wcześniej miałem philipsy jednak szybko sie skończyły.... na chwilę załozylem zwykłe i totalna tragedia w nocy mało co było widać... dopiero po założeniu osramów efekt był widoczny gołym okiem już w momencie kiedy robiło sie szaro..teraz jazda w nocy nie jest juz taka meczarnia jak przedtem...muzammil pisze:co do poprawy swiecenia w Hondzie to zadna zarowka nie pomoze, trzeba po prostu rozkleic lampe i wyczyscic/wypolerowac odblysnik oraz klosz; efekt jest naprawde ogromny
czyszcenie kloszy napewno tez cos da plus dobra zarowk i bedzie git...
co to za jdm czy usdm jak ktos laduje xenon?? w tamtych latach nie bylo montowane takie badziewie i ludzie dawali jakos rade... xenon totalnie nia pasuje do klimatu tych aut...
Ostatnio zmieniony czw 06 lis 2008, 19:58:35 przez sven, łącznie zmieniany 1 raz.
Widocznie nie mam aż tak mocno zasyfionych lamp Fakt żółte światło zawsze świeci lepiej no ale NB też daje rade...muzammil pisze:czyszczenie daje DUZO wiecej niz najlepsze zarowki. Night brakery probowalem i byla mala poprawa, dopiero jak rozebralem klosze to roznica byla rewelacyjna. Co do najlpeszych zarowek, uwazam ze sa nimi Osram ale nie night braker tylko zolte-swieca niebo lepiej niz night brakery.
luknow27 pisze:USZY co do xenona wiadomo ze najlepiej xenona kupic ale do soczewki a w seryjneych lampach nei ma soczewek. ja wlasnie do swoich zamowilem zestaw xenon z przetwornicami 8000k cena nawet nie straszna nieco ponad 200zl.
Powiedz mi kolego czy lampy z soczewka (bez xenona)lepiej swieca od lamp seryjnych???
no wlasnie dla tego nie rozumiem po co kupowac xenona skoro nie masz soczewki a koszt soczewki i xenona nie jest taki maly. A szczerze mowiac zadajesz glupie pytanie bo nie widzialem jeszcze czlowieka co by wlozyl xenona w lampe bez soczewki poniewaz nie am to sensu jeden i ten sam ciul w innym kolorze
Gdybym miał kupić takie lampy jak masz w avatarze to bym musiał być mocno pijany moim zdaniem nawet xenon w seryjnej lmapie bardzo poprawia widocznośc szczególnie jak się jezdzie nie ostwietlona drogą, sam niedlugo będe miał xenon więc się wypowiem do końca, narazie mówie na podstawie przejazdzek z moimi znajomymi którzy mają xenon w seryjnej lampie.
Co to za xenon za takie pieniądze..dobre dywaniki na lato kosztuja polowe tego "xenona" Pewie takie samo ścierwo jak piękne RINGI...luknow27 pisze:zestaw xenon z przetwornicami 8000k cena nawet nie straszna nieco ponad 200zl.
No ale lanS jest pewnie lepszy na XENONIE i panienki robią WOW...
lanS przez duże S ...