Konserwacja podwozia
Konserwacja podwozia
Witam czym zakonserwować podwozie oraz progi pod listwami, oraz ile takiego specyfiku kupić.
biteks słaba opcja, odpada płatami i w ogóle taki nieprzyjemny klejący jest i łapie syf, ja u siebie robiłem nadkola i progi podkładem antykorozyjnym np neokor i na to baranek z sprayu app, bardzo ładnie wyszło i się trzyma, podstawą też jest dobre umycie powierzchni i odtłuszczenie, ja np nadkola myłem płynem do mycia silników i kerszerem, i dopiero po wyschnięciu malowałem podkładem.
Ogólnie polecał bym Ci pozyczenie od kogoś kompresora bo puszka baranka w sprayu APP kosztowała 80% tego co puszka 1kg na kompresor, cena prawie ta sama a wydajność nieporównywalna.
Ogólnie polecał bym Ci pozyczenie od kogoś kompresora bo puszka baranka w sprayu APP kosztowała 80% tego co puszka 1kg na kompresor, cena prawie ta sama a wydajność nieporównywalna.
Co do tego się nie zgadzam, niestety u siebie musiałem usuwać Bitex z kilku miejsc i był problem żeby to odkleić.CYkada pisze:biteks słaba opcja, odpada płatami
z tym się zgadzam w 100%, jak jest dobrze przygotowana powierzchnia to prawie wszystko się będzie trzymało jak należy.CYkada pisze:podstawą też jest dobre umycie powierzchni i odtłuszczenie
Dodam jeszcze, żebyś dokładnie obejrzał wszystkie zakamarki czy nie ma tam nawet małych ognisk korozji, jak zostawisz to będzie lipa straszna.
- Laskosz
- Natchniony
Odkopie troszkę temat Chce sobie jeszcze raz zakonserwować podwozie( ot tak z nudów ) Używal ktoś takiego podkładu epoksydowego jak ten w linku ? Działa to tak jak powinno ?
http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-o ... sydowy-194
Aha i pytam tylko o podkład epoksydowy więc nie wyskakiwać mi z bitexami, lateksami i innymi baranami
http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-o ... sydowy-194
Aha i pytam tylko o podkład epoksydowy więc nie wyskakiwać mi z bitexami, lateksami i innymi baranami
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
ale używałeś tego jednoskładnikowego, gotowego szpraja czy takie proelo mieszanie z dwóch puszek i na pistolet ?
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
A wie ktoś czy lepiej użyć podkładu epoksydowego czy podkładu antykorozyjnego ? Mówie o szprejach Bolla
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
Teraz pytanie co Boll ma na myśli pisząc antykorozyjność. Bo jeśli ma tylko chronić przed powstawaniem rdzy to jak zadziałają gdy już jest rdza.
Gdyby któryś z nich miał napisane reaktywny to byłoby wiadomo że zadziała z powierzchowną rdzą i powstrzyma jej rozwój i tego brakuje mi w opisach oby tych produktów. Ewentualnie popatrz za jakimiś podkładami reaktywnymi antykorozyjnymi typu Corizon czy inne dziadostwo...
Gdyby któryś z nich miał napisane reaktywny to byłoby wiadomo że zadziała z powierzchowną rdzą i powstrzyma jej rozwój i tego brakuje mi w opisach oby tych produktów. Ewentualnie popatrz za jakimiś podkładami reaktywnymi antykorozyjnymi typu Corizon czy inne dziadostwo...
Cry "Havoc!" and let slip the dogs of war.
- Laskosz
- Natchniony
Oglądałem film instruktażowy jak się to stosuje i chłop tam pomiział rdze drucianką, nawet nie używając siły i takie zamalował epoksydowym i na to baranek. A na internecie ile tematów tyle zdań. Jedni mówią reaktywny, drudzy pod żadnym pozorem reaktywny, czyścić rdze do blachy, czyścić rdzę chemicznie, nie czyścić w ogóle. Tak że ja już nie wiem
1:30 widać na jaką blachę psikał tym podkładem
1:30 widać na jaką blachę psikał tym podkładem
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
- Laskosz
- Natchniony
pewnie na puszce napisali ile trzeba czekać
viewtopic.php?t=12878