Wypranie środka
Wypranie środka
Jakich kosmetyków mam użyć do wyprania wnętrza samochodu? Normalnym płynem z wodą? Chcę wyszorować wykładzinę, fotele i tylną kanapę... Są jakieś specyfiki w przystępnej cenie?
- Laskosz
- Natchniony
Jak tapicerka nie jest mocno zabrudzona to zwykły płyn do dywanów z wodą tylko nie przesadzać z moczeniem. Delikatnie spryskać i wciągnąć odkurzaczem. A na gorsze zabrudzenia jest pełno różnych pianek, odplamiaczy i płynów. Znam jeden świetny za niecałe 7zł ale nie pamiętam nazwy. Musiałbym sprawdzić
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
- Laskosz
- Natchniony
Tak wygląda ten specyfik
Uploaded with ImageShack.us
Ja tego zawsze używałem do podsufitek zamszowych. Zmieniały kolor jak na reklamach Vanisha i do mocniejszych brudów na siedzeniach. A dywan można byle czym czyścić. Tylko trzeba mieć jeszcze odkurzacz dobrze ciągnący wodę
Uploaded with ImageShack.us
Ja tego zawsze używałem do podsufitek zamszowych. Zmieniały kolor jak na reklamach Vanisha i do mocniejszych brudów na siedzeniach. A dywan można byle czym czyścić. Tylko trzeba mieć jeszcze odkurzacz dobrze ciągnący wodę
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
Ja u siebie dywan "prałem" w taki sposób, że go wyciągnąłem z auta, odkurzyłem i szorowałem przy pomocy starej firanki (serio dobry patent, ładnie wciąga wszelki syf) i płynu do tapicerki kupionego na Bliskiej, bodajże Plak do tapicerki. Dywan po tym zabiegu jak nowy. Unikałbym zbytniego moczenia tego dywanu, bo po pierwsze średnio to schnie, a po drugie nie wiem czy nie wyprostuje to w pewnym stopniu tych wszystkich tych zagięć. Reszta rzeczy typu obicie foteli i kanapy, albo to coś z bagażnika śmiało do pralki.
a ja kupilem 2 opakowania pianki K2 TAPIS i czysci genialnie na fotele plus kanapa wystarczaja dwa opakowania, na dywan bralbym jeszcze ze dwa. Usuwa tez mocneijsze zabrudzenia, np. z oleju, do tego czyscie rownomiernie. U nas w jednym miejscu gdzie piora tapicerki tez tym teraz piora - dawniej prali karcherem
wg mnie to to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto pomimo ze to tylko 10 zl(ja bym wolał browarka kupić ),bo te specyfiki usuwają brud z wierzchu a cały syf w fotelach zostaje chyba ze chcesz tylko odświeżyć tapicerkę,ja prałem karcherem z proszkiem firmy karscher i jak zobaczyłem co w tych fotelach siedziało to się zdziwiłem-żybura!!! ale po wyschnięciu nie dość ze miły zapaszek to na dodatek się zrobiły takie nieco sztywniejsze,osobiście nie polecam tych detergentów może któryś z kolegów posiada takie cudowne urządzenie i by ci pożyczył ,wystarczy kupić proszek i jazda.
Dywan prałem szczota ryżowa na trzepaku, woda z myjki. Wyszło luks. Nic się nie odkształciło.
Tapicerka prana gąbką i szczotką przy użyciu Wezyru do dywanów lub Vanisha, woda wyciągana odkurzaczem. Rezultat super. Bez odciągania wody z brudem, nie będzie takiego efektu z niczym. Na plamki jakieś doraźnie stosuje K2 Tapis, nawet daje radę.
Tapicerka prana gąbką i szczotką przy użyciu Wezyru do dywanów lub Vanisha, woda wyciągana odkurzaczem. Rezultat super. Bez odciągania wody z brudem, nie będzie takiego efektu z niczym. Na plamki jakieś doraźnie stosuje K2 Tapis, nawet daje radę.
-
- Pełnoprawny User
Do prania samochodow polecam Viniet. Jak dla mnie nie ma lepszego srodka. wyzera brud elegancko. Jak pralem swojego sedana to wystarczylo spryskac elemnt ktory chcialo sie wyprac troche przetrzec ryzowka albo szmatka jesli plastik i wyciagnac odkurzaczem pioracym. i tapicerka jak nowa. U mnie w Gostyninie w mieszalni lakierow kosztuje to okolo 5zl za 0,5l ale efekty sa swietne. no i pachnie ladnie cytrynka. tylko na plastiki trzeba uwazac bo nieraz potrafi wezrec.