Rozrząd po Minime
Rozrząd po Minime
Jak ustawić rozrząd na bloku d15b2 i głowicy z kółkiem d16z6?? Wogóle da rade czy trzeba jakies inne kółko??
cos mi sie nie wydaje zeby to pomoglo...matiasman pisze:musisz obrócić kołem 3 razy o 360 stopni. Wtedy znaki powinny pasować.
jak czytam to na kółku z6 nieda sie dokladnie ustawic rozrzadu przy minime, zawsze bedzie albo troche przyspieszony albo opóźniony do dokladniego ustawienia potrzebne bedzie regulowane kolo, ale póki co chcialbym sie dowiedziec od kogoś kto przez to przechodził, jakie bedzie najlepsze ustawienie znaczka dolnego zeby to jakos jechalo? obecnie mam ustawione tak ze dolny znaczek jest przesuniety w lewo o 1 zab w stosunku do trojkącika na dolnej obudowie (tego na godzinie 7) i auto jest strasznie słabe w dolnych partiach obrotow
dobry przykład bo akurat minime z b2 na z6 da rade dobrze ustawic tylko na kole y8 i regolowanym , wiec bede musial zakupic ktoreś z nichkaczor44 pisze:Kolego może to trochę zly przykład ale ja u siebie mam wałek od z2 i kółko od y8 i znaki z głowica mi się pokrywają, a ten wystający cypek w obudowie rozrządu juz nie, a samochód chodzi dobrze, wiec może postaraj sie jakos ustawic nie patrzac na ten 1 znak tylko na położenie kółka względem głowicy