Nie odpala!

Problemy z prądem.
Rakuu
Berbeć

Nie odpala!

Post autor: Rakuu »

Siemka. Drugi raz zdarzyła mi się taka sprawa. za pierwszym razem auto postało dwa dni i odpaliło.
mianowicie:
przekręcam kluczyk w stacyjce, zapala sie tylko kontrolka od ABSu, nie zapala sie check, nie zapala sie czerwona kontrolka aku i oleju! lampy dzialaja, kierunki tez, klakson, radio, wszystko dziala, tylko nie chce zakrecic rozrusznikiem. nawet nie ma tykania. tak jakby prad do niego nie dochodzil. tylko dlaczego nawet na zegarach kontrolka aku i oleju sie nie zapala? :help:
Dj Diablo
Potrójny As

Post autor: Dj Diablo »

mozliwe ze spalil sie jakis bezpiecznik lub niema masy na silniku lub zawilgly kable albo miałeś wizyte kuny :/
Rakuu
Berbeć

3h wcześniej przyjechałem z uczelni. Od tak po prostu się zje*ało
kwiatek87

Post autor: kwiatek87 »

Może wiązka w stacyjce?
Toki
Podwójny As

Post autor: Toki »

masz imo?
TRANSPORTER

Post autor: TRANSPORTER »

Powodem jest duże zapotrzebowanie pompy ABS na prąd. Jak ma za mało, to strajkuje,weż akumulator na noc do domu naładuj gościa wsadz spowrotem i dobrze skręć,bo jak masz za lużno poskręcane klemy to nie odpali.Może być tak, że ABS świeci z powodu problemów z prądem, a nieodpalenie auta to drugi objaw tego samego problemu.Sama niesprawność ABS spowoduje tylko, że nie będzie on działać ale nie uniemożliwi uruchomienia auta i jazdy (oczywiście bez ABS).
Rakuu
Berbeć

wiązka w stacyjce odpada, bo stacyjka bangla. mogę przełączyć na drugi stopień i wtedy się pojawia kontrolka abs i mogę włączyć kierunki.
imo też nie bo nie świeci mi się kontrolka aku i oleju!
Czyli problemem jest abs? A moge go jakos odlaczyc zeby mi nie zabieral tego pradu?
sprawdze z tym aku :thumbsup:
Rakuu
Berbeć

Nie wiem co jest grane, ale dzisiaj popołudniu odpaliłem auto bez problemu...
z jednej strony się cieszę, z drugiej mam zagadkę o co kaman :blink:
TRANSPORTER

Post autor: TRANSPORTER »

czyli poprostu nakładają ci sie dwie usterki na raz bo abs nie powoduje unieruchomienia pojazdu.
Rakuu
Berbeć

abs tak czy siak mi nie działa. dopiero muszę sprawdzić co nie tak. może jednak to jest właśnie problemem
ODPOWIEDZ