Lampy w stylu "prawie jak US/JDM" - FOTOSTORY
czy wy myslicie ze policjanci wiedza co jak gdzie i w jakim aucie bylo
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
może nie wiedzą,ale według przepisów, to można mieć maksymalnie jedno przeciwmgłowe tylne po lewej stronie, więc jak pojedziesz na dwóch(sam tak mam), to mogą się przychrzanić. A na przeglądzie nie sprawdzają tego, więc o przegląd można być spokojnym.ceelx pisze:czy wy myslicie ze policjanci wiedza co jak gdzie i w jakim aucie bylo
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Mnie na przeglądzie sprawdzają zawias, wszystkie światła, ostatnio ustawili światła, a nawet klakson kazali pokazać, że działa.kwiatek87 pisze:może nie wiedzą,ale według przepisów, to można mieć maksymalnie jedno przeciwmgłowe tylne po lewej stronie, więc jak pojedziesz na dwóch(sam tak mam), to mogą się przychrzanić. A na przeglądzie nie sprawdzają tego, więc o przegląd można być spokojnym.ceelx pisze:czy wy myslicie ze policjanci wiedza co jak gdzie i w jakim aucie bylo
O to mi chodziło, przeciwmgłowe ma być jedno. Jak to zrobić po domowemu, trzeba obczaić, opcja zainstalowania oddzielnego w zderzaku odpada na starcie.
W SKP na przeglądzie jak zapytałem, mówili,że można mieć jedno od strony kierowcy (także u nas po lewej, angliki po prawej). jak spojrzeć, to większość nowych aut ma właśnie tylko jedno. Ale teraz to już głowy nie dam sobie uciąć, bo już sam zgłupiałem.c00li pisze:No jak jedno? Chyba że jedno po lewej stronie? Jedno to chyba minimum. W IV genie mam oryginalnie dwa przeciwmgłowe w zderzaku i tak jest ok. Więc?
Tu taki cytat z Wikipedii:
Samochód może mieć dwa (rozmieszczone symetrycznie) przednie i jedno lub dwa tylne światła przeciwmgłowe.
i link do całego artykułu, jakby ktoś chciał:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiat ... g%C5%82owe
Więc wynika z tego, że dwa mogą być i policja nie powinna się czepiać. Ale spróbuję jeszcze jakieś "kodeksowe" info znaleźć.
nie wlaczajac swiatla postojowe/mijania "zapalaja" ci sie 4 lampki z tylu
FEEDBACK
FEEDBACK
a ciekawe jak bedziesz sygnalizowal stop jadac we mgle i majac odpalone przeciwmglowe
FEEDBACK
FEEDBACK
Nadal nie mogę pojąć jednej rzeczy. Skoro w moim Civicu gdzie jest jedno przeciwmgielne światło na burcie i żarówka w nim jest jednowłóknowa to jakim cudem można tam zrobić światło pozycyjne + przeciwmgielne? Poprzez wymianę żarówki na dwuwłóknową? Czy po prostu będzie tam szedł prąd o większym natężeniu po włączeniu przeciwmgielnych?
+ oprawka do tego i zamiana kabli w kostcewiktor92 pisze: Poprzez wymianę żarówki na dwuwłóknową
FEEDBACK
FEEDBACK
z zewnetrznej lapmy zakupionej na szrocie np
kruszyk, nakrec jakies filmidlo i pokaz bo ja chyba snie pokaz czy cos w ogole widac
kruszyk, nakrec jakies filmidlo i pokaz bo ja chyba snie pokaz czy cos w ogole widac
FEEDBACK
FEEDBACK