Czym jeździliśmy przed Hondą ???
ja zaczęłam od Reno Clio 1.4 benzyna, kórą miałam dachowanie Renia poszła do kasacji przyszło Uno 1.1 w gazie potem golf II 1.6 TDI no i eg4, dodam że marki już nigdy nie zmienie Hondą do końca życia
[img width=406 height=90]http://polatanysklad.pl/logo/2.png
- Drive-R
- Podwójny As
Jak zrobiłem prawko (w wieku 17 lat) dostałem w spadku "groszkowego borewicza", który wytrzymał 3 miesiące "driftowania"
Potem na 18-ste urodziny zakupiłem sobie białego malara, którego bardzo miło wspominam
Po wyjściu ze szkoły średniej dopadlem EG3 - 3 lata nam razem zleciało - aż do wypadku i kasacji Hani
Potem w przelocie był Gofer 3gen - na zimowe wyjazdy
Next - krótki epizod z E46 z Bawarskiej Fabryki Motorów
Aż w końcu powrót do jedynej słusznej marki czyli - Dopadłem Hondę Integrę
Obecnie wróciłem do Civic'i - tym razem EJ2 i mam nadzieję ze zostanie w rodzinie minimum kilka lat i nie skończy jak moje "stare" EG
Potem na 18-ste urodziny zakupiłem sobie białego malara, którego bardzo miło wspominam
Po wyjściu ze szkoły średniej dopadlem EG3 - 3 lata nam razem zleciało - aż do wypadku i kasacji Hani
Potem w przelocie był Gofer 3gen - na zimowe wyjazdy
Next - krótki epizod z E46 z Bawarskiej Fabryki Motorów
Aż w końcu powrót do jedynej słusznej marki czyli - Dopadłem Hondę Integrę
Obecnie wróciłem do Civic'i - tym razem EJ2 i mam nadzieję ze zostanie w rodzinie minimum kilka lat i nie skończy jak moje "stare" EG
Moja Hanka
viewtopic.php?p=11043543#11043543
viewtopic.php?p=11043543#11043543
Jako że to mój 1 post.
Witam wszystkich
Na początku mojej przygody z autami, bywało różnie
Pierwszym autem było chyba uno 1.4 ies.
Następnie mazda 323f 1.6 BG.
Potem astra f cabrio bertone 2.0.
Daewoo espero 1.5 gazik-na prawdę miło wspominam, ale niestety ruda i przypadkowe kolizje(nie z mojej winy ) zadecydowały w końcu o jego kasacji.
No i teraz hania civic 5g d13b2 z gaziurem
Przewinęły się jakieś jeszcze tam auta, których nie pamiętam.
Witam wszystkich
Na początku mojej przygody z autami, bywało różnie
Pierwszym autem było chyba uno 1.4 ies.
Następnie mazda 323f 1.6 BG.
Potem astra f cabrio bertone 2.0.
Daewoo espero 1.5 gazik-na prawdę miło wspominam, ale niestety ruda i przypadkowe kolizje(nie z mojej winy ) zadecydowały w końcu o jego kasacji.
No i teraz hania civic 5g d13b2 z gaziurem
Przewinęły się jakieś jeszcze tam auta, których nie pamiętam.
-
- Berbeć
po zdaniu prawka posmigalem pare miesiecy Punto I 1.2 8V (baaardzo milo wspominam).
Potem typowo moje pierwsze auto to było BMW E30 2.0 R6 (jednak to była totalna pomyłka, zakup na szybko, nietrafiony )
Kolejne auto to było EG9 VTi, które wiele ze mną przeżyło, ale moja przygoda skonczyła sie z tym autem po spotkaniu z TIRem.
Nie nacieszyłem się VTi, ale szukalem kolejnego auta, 4drzwiowego i z klimą ... Trafiło się ładne zadbane kolejne EG9 z klimą i jest do dzisiaj
Ktos kiedys madrze napisal: "DOHC VTEC ZARAŻA!!"
~
Potem typowo moje pierwsze auto to było BMW E30 2.0 R6 (jednak to była totalna pomyłka, zakup na szybko, nietrafiony )
Kolejne auto to było EG9 VTi, które wiele ze mną przeżyło, ale moja przygoda skonczyła sie z tym autem po spotkaniu z TIRem.
Nie nacieszyłem się VTi, ale szukalem kolejnego auta, 4drzwiowego i z klimą ... Trafiło się ładne zadbane kolejne EG9 z klimą i jest do dzisiaj
Ktos kiedys madrze napisal: "DOHC VTEC ZARAŻA!!"
~
EG9 - Ferio wannabe ('',)
Czerwone Renault Kangoo 1.2 KAT. To była petarda jak dla 18 latka : D Marzenia typu: szybki zakup Motoru i wożenie go na pace, dorabianie przy przeprowadzkach czy innych transportach itd. Po pół roku plany zeszły na ziemie, sprzedałem i postanowiłem zrealizować marzenie od dziecka czyli 5 gen. Hb. No i jakoś sie kręci
No więc na początek mojej przygody z motoryzacją była kawa zx-6r (Posunięcie totalniego psychola na 1 pojazd kupic scigacza.. Ale żyje nadal, wiec pod kopułą nie jest tak źle jeszcze. Moto mam nadal;] ) i potem była mazda mx3 1.6 DOHC 107KM.. Całkiem fajne auto, jednak mocy było zbyt mało a funduszy sporo więc ze SWAP'owałem na 2.5 V6 KL-ZE+ kompletny przelot( koncowy tłumnik od kawasaki:D:D:D pomysł szalony.. ale jak to brzmiało.. ) i ogólnie zrobiło sie ciekawie:D ale madzia zaczęła sie sypac i trzeba było sprzedać:P tylko po to żeby nabyć hondzie;]
JAPOŃSKIE SPRZĘTY PRZEDE WSZYSTKIM!!!
JAPOŃSKIE SPRZĘTY PRZEDE WSZYSTKIM!!!
-
- Żółtodziób
1. Opel vectra A 2.0 tydzien czasu, nie nadazylem olej lac tyle brala
2. Ford Mondeo mk1 1.6 9miesiecy nim jezdzilem ale wszystko siadlo i poszedl na szrot
3. WV Vento 1.8 tez po pol roku zaczal sie psuc a ze od poczatku Mi sie w srodku nie podobal taki jakis kwadratowy w srodku i strasznie nie wygodny to sprzedalem
4. Honda Civic 1.5 zakochalem sie w niej :civic: ale mam ja dopiero 6 dni...
2. Ford Mondeo mk1 1.6 9miesiecy nim jezdzilem ale wszystko siadlo i poszedl na szrot
3. WV Vento 1.8 tez po pol roku zaczal sie psuc a ze od poczatku Mi sie w srodku nie podobal taki jakis kwadratowy w srodku i strasznie nie wygodny to sprzedalem
4. Honda Civic 1.5 zakochalem sie w niej :civic: ale mam ja dopiero 6 dni...
1. Fiat 126p '85 (do dziś mam i remontuje),
2. Fiat Cinquecento 700 '95 (po zarżnięciu silnika swap na 1,2 z punto),
3. Fiat Seicento '03
4. Dodge Neon '95
5. Honda Civic eg3 '94
2. Fiat Cinquecento 700 '95 (po zarżnięciu silnika swap na 1,2 z punto),
3. Fiat Seicento '03
4. Dodge Neon '95
5. Honda Civic eg3 '94
Żyj zdrowo, myśl pozytywnie
http://www.serpens-bio.pl/
http://www.serpens-bio.pl/