podświetlenie zegarów by maciej29
Witam, mi wyszło tak
Uploaded with ImageShack.us
@ qmax Robiłeś coś z wskaźnikiem benzyny i temp, że Ci tak ładnie podświetliło?
@ Figas Jak Ci się udało tak mocno podświetlić stany liczników?
Z góry dzięki za odp
Z góry dzięki za odp
Zastosowałem taśmę led. Przyklejona zgodnie z opisem na fotoporadniku. Efekt o wiele lepszy, ponieważ nie ma ciemnych plam. Jedyny defekt jaki zauważyłem: odbija mi się wszystko w przedniej szybie. Najbardziej przeszkadza podczas jazdy na drogach bez oświetlenia z latarni. Będę majstrował jakis ściemniacz. Przy okazji zrobiłem podświetlenie ludzików od nawiewu, również taśmą led, efekt piorunujący.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mi chyba nie gorzejCyCu pisze:Witam, mi wyszło tak
[url=http://img522.imageshack.us/img522/8769/33787437326116835695951.th.jpg]Obrazek[/URL]
Z góry dzięki za odp
-
- Berbeć
U mnie wyszlo bardzo podobnie. Wystarczy zmyć tą czarne farbe która jest na odwrocie tarcz zegarów. Efekt rewelacyjny, a zrobienie tego kosztuje 0zl i 30min pracy.Crisek pisze:[url=http://images35.fotosik.pl/183/0623f17606f3bda9med.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images36.fotosik.pl/194/7588486c6f149456med.jpg]Obrazek[/URL]
u mnie wyglada to tak w realu wyglada jeszcze lepiej xD
-
- Berbeć
A ja bym prosił o wytłumaczenie jak krowie na granicy, gdzie się podpina zasilanie do taśm SMD, znaczy gdzie dolutować kabelki, bo z elektroniki jestem zielony...
EDIT: Domyślam się, że nie do aku:D Może dolutować w miejsce ori żarówek? W każym razie wolę nie kombinować i wolę, żeby ktoś kumaty powiedział co i jak.
EDIT: Domyślam się, że nie do aku:D Może dolutować w miejsce ori żarówek? W każym razie wolę nie kombinować i wolę, żeby ktoś kumaty powiedział co i jak.
Ostatnio zmieniony wt 20 wrz 2011, 21:35:40 przez elPresidente, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o diody na panelu SMD, ja podpinałem wszystkie 3 kabelki w jednym miejscu, ale świecą tak samo na postojówkach i na mijania. Kupiłem diody w Casto z lepami na taśmie 3M. Jedyna wada, to jak w niektórych miejscach trzeba je przyłapać na bardzo małej powierzchni, mogą się odkleić, a miałem tylko super gluta pod ręką i za ciula nie chciało złapać.
Moje podłączenie wygląda tak (licznik nietety bez RPM):
Dłuższe zielone strzałki, to miejsce poprowadzenia kabli, a krótka to zasilanie. Niestety nie wiem z której strony + a z której -, ale zawsze można sprawdzić. Na środkowym blacie polecam diody podkleić w miarę wysoko na górze i jak najbliżej tarczy, bo u mnie troszku słabiej łapią, ale i tak muszę wymienić wskażnik paliwa więc się już nie spinałem. Co do malowania wskazówek, to nie chciało mi się czekać na farbę z Alledrogo i zakupiłem w lakierniczym zielonego oczojeba w sprayu. Minus taki, że wskazówka prędkościomierza na kawałku prześwituje, ale myślę, że da radę to ogarnąć podklejając powiedzmy izolacją. Postaram się jutro, albo w sobotę wrzucić fotki dla niekumatych jak ja Mam nadzieję, że komukolwiek pomogłem.
I oby Maciej29 się nie obrazł za zdjęcie
Moje podłączenie wygląda tak (licznik nietety bez RPM):
Dłuższe zielone strzałki, to miejsce poprowadzenia kabli, a krótka to zasilanie. Niestety nie wiem z której strony + a z której -, ale zawsze można sprawdzić. Na środkowym blacie polecam diody podkleić w miarę wysoko na górze i jak najbliżej tarczy, bo u mnie troszku słabiej łapią, ale i tak muszę wymienić wskażnik paliwa więc się już nie spinałem. Co do malowania wskazówek, to nie chciało mi się czekać na farbę z Alledrogo i zakupiłem w lakierniczym zielonego oczojeba w sprayu. Minus taki, że wskazówka prędkościomierza na kawałku prześwituje, ale myślę, że da radę to ogarnąć podklejając powiedzmy izolacją. Postaram się jutro, albo w sobotę wrzucić fotki dla niekumatych jak ja Mam nadzieję, że komukolwiek pomogłem.
I oby Maciej29 się nie obrazł za zdjęcie
-
- Podwójny As
-
- Podwójny As
no tak - jest blad, niech jakis moderator to poprawi.
No i pozakladalem pomaranczowe zarowkki, efekt super, ale co z tego jak wysiadla wskazowka paliwa. Pokazuje stan ponad full caly czas. Przekopalem pol netu i ponoc nadaje sie tylko do wymiany.... nawet jej nie dotknolem....spotkal sie ktos z tym tematem i dal rade go ogarnac?
No i pozakladalem pomaranczowe zarowkki, efekt super, ale co z tego jak wysiadla wskazowka paliwa. Pokazuje stan ponad full caly czas. Przekopalem pol netu i ponoc nadaje sie tylko do wymiany.... nawet jej nie dotknolem....spotkal sie ktos z tym tematem i dal rade go ogarnac?
no niestety stary wskaźnik do wymiany,bo dłubac w nim niema sensu.. mi pykną obrotomierz i miałem fuksa to znalazłem kolesia co sam obrotek mi opchną zapłaciłem jakies 40zł, szukaj w necie, pytaj ludzi moze ktos sam wskaźnik Ci opchnie bo jak nei znajdziesz to niestety cały licznik musisz kupic .
@Olek60
czym malujesz zaróweczki
@Olek60
czym malujesz zaróweczki
Dla zainteresowanych minus jest z prawej strony a plus z lewej, jeśli chodzi o ten schemat
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6d ... e70c6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6d ... e70c6.html