Przyciemnianie Szyb pytanie
Witam, moze podepnę się pod temat, a mianowicie mam zamiar przyciemnic szyby samemu (tylnia + dwie tylne boczne) samochod oczywiscie civic V-hatchback. I mam pytanko czy juz ktos cos takiego robił w swojej hondzie, tylne boczne mysle ze jakos dam rade z zewnatrz wymierze wytne i jakos sie wklei, ale zastanawia mnie co zrobic z tylna. Tam sa mocowania silownikow od szyby, plus caly mechanizm tylnej wycieraczki. Trzeba to wszystko demontowac? Moze da sie jakos obejsc bez demontowania? I ogolnie czy ciezko jest okleic szyby w civicu?
Pozdrawiam silvverado
Pozdrawiam silvverado
-
- Podwójny As
Ja niedawno oklejałem sąsiadowi w scenicu, robiłem to po raz pierwszy i oklejenie bocznych szyb to żaden problem nawet jak nigdy tego nie robiłeś, a z tylną są problemy. Jak kupisz folie termokurczliwą i bedziesz miał gołą szybę to powinno się udać, ale jak bedziesz chciał to robić folią za 15zł i ciąć ją w paski to daj sobie spokój, bo wyjdzie z dupy. Ewentualnie oklej sam boczne a z tylną pojedź gdzieś żeby Ci zrobili.
Podepnę się
Niedawno właśnie też się wziąłem za przyciemnienie szyb w swojej Hani, robiłem to już wcześniej w Fiacie Uno kumplowi i Golfie 3, tylna szyba i tylne boczne, i powiem Wam że wyszło mi to całkiem dobrze, więc pomyślałem, że przyciemnię sobie też u siebie, ściągnąłem tylną szybę, odkręciłem cały mechanizm wycieraczki, siłowniki i cały mechanizm podgrzewania szyby, odtłuściłem... Niestety nie wyszło, próbowałem coś 3 razy, potem próbowałem już ciąć paskami tak jak pisze Kondraczek.. omordowałem się jak głupi i omyślałem drugie tyle... i tak wszystko musiałem zdzierać.. wkurzyłem się złożyłem wszystko do kupy. Mam zamiar jechać gdzieś w tym tygodniu ściemniać u gości którzy się tym zajmują. To chyba najlepsza opcja. Chyba że ktoś już ma naprawdę wprawę w tym i w ogóle. Pozdrawiam
Niedawno właśnie też się wziąłem za przyciemnienie szyb w swojej Hani, robiłem to już wcześniej w Fiacie Uno kumplowi i Golfie 3, tylna szyba i tylne boczne, i powiem Wam że wyszło mi to całkiem dobrze, więc pomyślałem, że przyciemnię sobie też u siebie, ściągnąłem tylną szybę, odkręciłem cały mechanizm wycieraczki, siłowniki i cały mechanizm podgrzewania szyby, odtłuściłem... Niestety nie wyszło, próbowałem coś 3 razy, potem próbowałem już ciąć paskami tak jak pisze Kondraczek.. omordowałem się jak głupi i omyślałem drugie tyle... i tak wszystko musiałem zdzierać.. wkurzyłem się złożyłem wszystko do kupy. Mam zamiar jechać gdzieś w tym tygodniu ściemniać u gości którzy się tym zajmują. To chyba najlepsza opcja. Chyba że ktoś już ma naprawdę wprawę w tym i w ogóle. Pozdrawiam