Przyciemnianie Szyb pytanie

wygląd zewnętrzny, tuning wizualny itd
Awatar użytkownika
grrruby
Nałogowiec

Post autor: grrruby »

ale wiesz, to się tak gryzie jak masz obok siebie szybę czarną jak wyłączony monitor a drugą jak akwarium ;) a jak przednia jest akwarium a pomiędzy nią a czarnymi jest jakieś przejście to już to bardziej elegancko wygląda :P

niech ktoś zamknie ten temat :ooops:
silvverado

Post autor: silvverado »

Witam, moze podepnę się pod temat, a mianowicie mam zamiar przyciemnic szyby samemu (tylnia + dwie tylne boczne) samochod oczywiscie civic V-hatchback. I mam pytanko czy juz ktos cos takiego robił w swojej hondzie, tylne boczne mysle ze jakos dam rade z zewnatrz wymierze wytne i jakos sie wklei, ale zastanawia mnie co zrobic z tylna. Tam sa mocowania silownikow od szyby, plus caly mechanizm tylnej wycieraczki. Trzeba to wszystko demontowac? Moze da sie jakos obejsc bez demontowania? I ogolnie czy ciezko jest okleic szyby w civicu?

Pozdrawiam silvverado :dots:
Awatar użytkownika
grrruby
Nałogowiec

od siebie powiem Ci tylko że siłowniki banalnie można odkręcić od szyby ;) myślę ze w razie potrzeby wszystko da się odkręcić a uszczelkę zdjąć ale ja bym to zlecił firmie mimo wszystko ;)
młody
Nałogowiec

Post autor: młody »

odkręcenie mechanizmu tylnej wycieraczki to jest kwestia chwili .. siłowniki to samo ;) jak Ty chciałbyś okleić szybe bez zdejmowania puszki z mechanizmem :)?
Awatar użytkownika
grrruby
Nałogowiec

dokładnie, silowniki i obudowę silnika zdejmiesz w góra 5minut przy zapieczonych śrubach :D i jak już sam chcesz przyciemniać to lepiej poświęć te 5 minut bo Ci wyjdzie efekt worka na śmieci :D
młody
Nałogowiec

Post autor: młody »

jeśli jest bardzo sprytny to i sobie poradzi MOŻE bez zdejmowania, lecz sam bym się za to nie zabrał .. nawet bym sam nie oklejał pa gołą szybę :) osobiście jeśli bym coś takiego robił to oddałbym do jakiegoś zakładu zajmującego się tym ;) robią to raz a dobrze, a do tego dadzą Ci gwarancję :)
Kondraczek
Podwójny As

Post autor: Kondraczek »

Ja niedawno oklejałem sąsiadowi w scenicu, robiłem to po raz pierwszy i oklejenie bocznych szyb to żaden problem nawet jak nigdy tego nie robiłeś, a z tylną są problemy. Jak kupisz folie termokurczliwą i bedziesz miał gołą szybę to powinno się udać, ale jak bedziesz chciał to robić folią za 15zł i ciąć ją w paski to daj sobie spokój, bo wyjdzie z dupy. Ewentualnie oklej sam boczne a z tylną pojedź gdzieś żeby Ci zrobili.
wuPiotrek
Żółtodziób

Post autor: wuPiotrek »

nie wiem jak dla was, ale u mnie w czarnym hb mam przyciemnione tylne boczne nie za mocno, a tylna jest orginalna i wg mnie to robi robote ;)
Dziku

Post autor: Dziku »

Podepnę się ;)
Niedawno właśnie też się wziąłem za przyciemnienie szyb w swojej Hani, robiłem to już wcześniej w Fiacie Uno kumplowi i Golfie 3, tylna szyba i tylne boczne, i powiem Wam że wyszło mi to całkiem dobrze, więc pomyślałem, że przyciemnię sobie też u siebie, ściągnąłem tylną szybę, odkręciłem cały mechanizm wycieraczki, siłowniki i cały mechanizm podgrzewania szyby, odtłuściłem... Niestety nie wyszło, próbowałem coś 3 razy, potem próbowałem już ciąć paskami tak jak pisze Kondraczek.. omordowałem się jak głupi i omyślałem drugie tyle... i tak wszystko musiałem zdzierać.. wkurzyłem się złożyłem wszystko do kupy. Mam zamiar jechać gdzieś w tym tygodniu ściemniać u gości którzy się tym zajmują. To chyba najlepsza opcja. Chyba że ktoś już ma naprawdę wprawę w tym i w ogóle. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ