Wygłuszanie drzwi
- Grzybohun
- Natchniony
ja bym dał butylową tam gdzie masz fabrycznie najmniej wygłuszeń (np tylne błotniki) a na drzwi, podsufitke, podłogę (tam gdzie cokolwiek tłumi) dał jakąś tańszą, tą bitumiczną np.
Szczerze to Ci powiem że wolałbym zrobić wsio raz, a porządnie zamiast potem poprawiać . Tylko blacha oklejana -np błotnik tył- powinna być dobrze zabezpieczona
Szczerze to Ci powiem że wolałbym zrobić wsio raz, a porządnie zamiast potem poprawiać . Tylko blacha oklejana -np błotnik tył- powinna być dobrze zabezpieczona
Ale tak jak mówiłem, narazie do wygluszenia ma pójść bagażnik i drzwi. Wiec niestety mój wybór stoi między bitumiczna a polimerowa. Ale jeszcze myślę tak żeby na drzwi wykorzystać polimerowa a w bagażniku wolność porostu taśmę dekarska. W tym miejscu nie jest ani narażona na warunki atmosferyczne, ani na utrzymywanie ciepła w aucie co myślicie?
polime
merowa. Jeszcze
polime
merowa. Jeszcze
-
- Berbeć
Tu podał kolega linki do mat, mogą być faktycznie dobre, a cena raczej nie zwala z nóg. A skoro robić już coś takiego, to może lepiej odłożyć trochę i zrobić raz a porządnie i później się nie wkurzać że coś jest nie tak. Jak to mówią 'oszczędny dwa razy płaci'raizzo pisze:Szczerze to żadne z tych, po za ceną to są to jedne z kiepskich mat, fakt coś tam tłumią ale ich wadą jest to że w okresie letnim potrafią spłynąć jeśli odpowiednio się ich nie położy a w zimie po prostu pękają. Osobiście na twoim miejscu kupił bym maty butylowe nie są one aż tak drogie a są o wiele lepsze i nie posiadają takich wad jak maty bitumiczne. Aktualnie jest sporo okazji gdzie za nieduże pieniądze można kupić porządne maty np:jblQ pisze:I o taką odpowiedź mi chodziło dziękuję
A którą matę lepiej byłoby wybrać, różnica w cenie jest a wydaje mi się bardzo podobne
http://allegro.pl/app-mata-miekka-wyglu ... 65273.html
http://allegro.pl/boll-app-mata-wyglusz ... 65991.html
http://www.bitmat.pl/pl/p/GMS-08-LEKKA- ... -ROLKI/229
http://www.bitmat.pl/pl/p/GMS-05-GMS-04 ... ASZYNY/202
-
- Berbeć
-
- Pełnoprawny User
po wymienie kilku emaili z konsultantem firmy bitmat , doradził by dach oklejac butylem, mniej podatny na zmiany temperatur ,Grzybohun pisze:ja bym dał butylową tam gdzie masz fabrycznie najmniej wygłuszeń (np tylne błotniki) a na drzwi, podsufitke, podłogę (tam gdzie cokolwiek tłumi) dał jakąś tańszą, tą bitumiczną np.
- Electrolit
- Podwójny As
Ja kupiłem tą najtańszą na Allegro i to się trzyma zaledwie przez tyle dopóki nie zamkniesz drzwi.
Gdzieś mi polecili Soudaband z Castoramy, obkleiłem jakiś czas temu i muszę przyznać, że te maty są idealne, spełniły swoje zadanie - dla porównania miałem jedne drzwi obklejone, drugie jeszcze nie i było słychać różnicę.
Będzie dobre pół roku jak operacja została ukończona powodzeniem w pełni i ostatnio zaglądałem to trzymają się należycie.
Gdzieś mi polecili Soudaband z Castoramy, obkleiłem jakiś czas temu i muszę przyznać, że te maty są idealne, spełniły swoje zadanie - dla porównania miałem jedne drzwi obklejone, drugie jeszcze nie i było słychać różnicę.
Będzie dobre pół roku jak operacja została ukończona powodzeniem w pełni i ostatnio zaglądałem to trzymają się należycie.
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
Powrócę do tematu. Otóż zdecydowałem się wtedy nie kupować mat ale już przyszła na nie pora. Mam zamiar zamówić te z linku powyżej ale nie wiem dokładnie ile będę potrzebował. Drzwi jaka będą miały powierzchnię? Chce położyć jeszcze na podłodze, bagażniku i tylne boczki. Wystarczy mi tej maty za 300 zł? Czy będę potrzebował więcej?
- Electrolit
- Podwójny As
Ja kupiłem rolkę w Castoramie za 90 zł, nie pamiętam ile to metrów, chyba 25x0,5 i starczyło na oboje drzwi, jeszcze zostało na tylne nadkola, bo one przynajmniej u mnie trochę hałasowały..
Za 300 zł kupisz 2 największe rolki (szersze się bardziej opłacają) i jeszcze ci zostanie, a starczy ci chyba na wszystko co zapragniesz
dobrze się klei, jest elastyczna, nie pochłania wody i sprawdza się w swoim zadaniu.
Za 300 zł kupisz 2 największe rolki (szersze się bardziej opłacają) i jeszcze ci zostanie, a starczy ci chyba na wszystko co zapragniesz
Dokładnie,Walnuts.inc pisze:Soudaband czyli popularna taśma dekarska?
dobrze się klei, jest elastyczna, nie pochłania wody i sprawdza się w swoim zadaniu.