Podswietlenie konsoli nawiewów na niebiesko -- HowTo
Odświeże temat...
Przy próbie wymiany w konsoli nawiewu zarówek mam problem mianowicie... wszystko ładnie pięknie zamontowane lecz tak jakby nie dopływał prąd tylko w momencie przełączenia kluczyka w stacyjce na zapłon oby 2 diody mrugną i tyle... Ktoś wie co jest możliwością rozwiązania problemu?
PS. Po męczarniach jest zrobione ;P
Przy próbie wymiany w konsoli nawiewu zarówek mam problem mianowicie... wszystko ładnie pięknie zamontowane lecz tak jakby nie dopływał prąd tylko w momencie przełączenia kluczyka w stacyjce na zapłon oby 2 diody mrugną i tyle... Ktoś wie co jest możliwością rozwiązania problemu?
PS. Po męczarniach jest zrobione ;P
panowie ja zrobilem tak jak mowicie wszystko ale chcialem poprawic druciki w jednym miejscu na zarowke i sie dotknely i poszlo zwarcie chyba bo zaiskrzylo i w tym momoncie jak to sie stalo zgasly mi wszystkie zarowki w liczniku i lampka na podsofitce no i nawiew nie dziala co to moze byc? prosze o pomoc
- mmalcuzynski
- Pełnoprawny User
- Kontakt:
a jeśli chciałbym wymienić żarówki na zegarach i w nawiewie to jakie żarówki to muszą być?
moj projekt viewtopic.php?t=12884
a gdzie wsadziłeś diody jak je tam umiejscowiłeś ogólnie czy możesz cosik więcej napisać w tym temacieAssur92 pisze:Jak już ktoś się bawi z panelem nawiewu to niech pokombinuje sobie też z podświetleniem suwaków. Niestety nie zrobiłem zdjęć jak to robiłem, ale jest na tyle łatwe że każdy powinien sobie poradzić
Obrazek
Jak zdejmiesz ten suwak to masz tam na "dzyndzlu" wyjmowalny kawałek przezroczystego plastiku. wtedy powstaje fajna szczelina w ktorej mozna przeposcic kable do srodka panelu. dioda jest wklejona na kropelke w suwak. to jest mala diodka jakas z termometru samochodowego, ma pewnie z 2mm średnicy. myślałem na diodą SMD bo powinna być dobra wymiarami, ale takich nie miałem w domu i ratowalem sie tym co miałem. Jak chcesz to mogę zdjęć suwak jutro i pokazać jak to wygląda bez zdjemowania panelu. Zasilanie wziąłem z podświetlenia ludzików.
Witam!
Mógłby mi ktoś wrzucić zdjęcia jak zdemontować cięgno regulacji temperatury? Nie jestem pewien, które części powinny być wykręcone.
Fotoporadnik w tej kwestii mi nie pomógł.
Zielony - odczepiłem plastik.
Niebieski - Mam z tego plastiku wyjąć cięgno?
Żółty, Fioletowy - Tego nie ruszać?
Czerwony - Po odczepieniu cięgna nadal zostanie w panelu. Jak mam je odczepić? Suwak siedzi mocno, nie wiem co zrobić.
Pytam, bo konkretnych odpowiedzi nie znalazłem a podobno łatwo to uszkodzić.
Mógłby mi ktoś wrzucić zdjęcia jak zdemontować cięgno regulacji temperatury? Nie jestem pewien, które części powinny być wykręcone.
Fotoporadnik w tej kwestii mi nie pomógł.
Jak to wygląda u mnie:Odczepiamy ciegno regulacji ogrzewania, przy lewej stronie w nogach pasazera, wyczpiamy pancerz linki z zaczepu i wyciagamy w dol linke.
Zielony - odczepiłem plastik.
Niebieski - Mam z tego plastiku wyjąć cięgno?
Żółty, Fioletowy - Tego nie ruszać?
Czerwony - Po odczepieniu cięgna nadal zostanie w panelu. Jak mam je odczepić? Suwak siedzi mocno, nie wiem co zrobić.
Pytam, bo konkretnych odpowiedzi nie znalazłem a podobno łatwo to uszkodzić.
- Drix
- Natchniony
z tego co u siebie zerkałem, to spójrz na drugi koniec linki i będziesz już wiedział jak zdjąć Tam jest takie oczko założone na kołku. Wystarczy go zsunąć i tyla. Panel wyjdzie razem z linką
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192