Tłumik końcowy
-
- Pełnoprawny User
Ja osobiście zaproponował bym jakiś wydech marki Remus. tyle ze są drogie ale dają miły pomruk i w środku nie są za głośne. A co myślicie o tym żeby z seryjnego tłumika końcowego wyrzucić to co tam jest wstawić siatkę owiniętą wata do wydechów a resztę komory wypełnić zwykła wata wygłuszająca (taka co się stosuje do dachu) tam już nie ma takiej temperatury która spaliła by ja, a końcówkę ta cienka zastąpić jakaś ładna chromowana i grubsza.?
Posiadałeśmarcindudek3 pisze:Ja osobiście zaproponował bym jakiś wydech marki Remus. tyle ze są drogie ale dają miły pomruk i w środku nie są za głośne.
Możesz spróbować.marcindudek3 pisze: A co myślicie o tym żeby z seryjnego tłumika końcowego wyrzucić to co tam jest wstawić siatkę owiniętą wata do wydechów a resztę komory wypełnić zwykła wata wygłuszająca (taka co się stosuje do dachu) tam już nie ma takiej temperatury która spaliła by ja, a końcówkę ta cienka zastąpić jakaś ładna chromowana i grubsza.?
Wełną chyba kominkową nie do dachu.
Jaką siatkę chyba nie ogrodzeniową
Zrobił byś sobie taki wydech przelotowy.
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
-
- Pełnoprawny User
Buduje sobie cały układa wydechowy i zastanawiam się jak wykonać końcowy.
Chodzi mi o kwestie przejścia rur.
Miałem pewien plan, ale nie jestem pewien jak to prawidłowo wykonać.
Na załączonym rysunku jest moja koncepcja, jak zakończyć rury w środkowej części żeby nie wydmuchało wytłumienia ?
Na jakiś fotach widziałem pozaginane te rury, może ktoś ma jakieś doświadczenia z końcowymi, trochę ich pocił i widział jak są wykonane lub coś...
Chodzi mi o kwestie przejścia rur.
Miałem pewien plan, ale nie jestem pewien jak to prawidłowo wykonać.
Na załączonym rysunku jest moja koncepcja, jak zakończyć rury w środkowej części żeby nie wydmuchało wytłumienia ?
Na jakiś fotach widziałem pozaginane te rury, może ktoś ma jakieś doświadczenia z końcowymi, trochę ich pocił i widział jak są wykonane lub coś...
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
To nie jest alternatywa dla niczego. To jest po prostu złącze elastyczne celem uszczelnienia i aby się zazwyczaj środkowy i końcowy nie majtał za bardzo jak sam motor jest rozchuśtany.zulf pisze:Tez mam takie zlacze to alternatywa dla tlumika srodkowego?
A&B pisze:If you don't play you'll never win.