Nie pali , za pierwszym razem.
Nie pali , za pierwszym razem.
Witam , mam problem tego typu auto po przekręceniu zapłonu gdy chce odpalić wydobywa się taki dziwny dzwięk '' tyk" jakby z rozrusznika i za drugim podejściem to samo i dopiero za trzecim razem odpala tak jak należy , choć czasami też odpali za pierwszym , Ja stawiam na elektromagnes , bo masy już wszystkie poczyściłem i dalej jest to samo . Ale czekam na wasze opinie, z góry dzięki i Pozdr.
Re: Nie pali , za pierwszym razem.
tez to przerabialem, rozkrecilem rozrusznik, i w srodku byla taka metalowa blacha, nie wiem jak to nazwac ale bynajmniej cos o onia uderza lub trze bo bylo wyraznie widac ze w miejscu styku jest juz wyrobione (wytarte miejsce)mobilek019 pisze:Witam , mam problem tego typu auto po przekręceniu zapłonu gdy chce odpalić wydobywa się taki dziwny dzwięk '' tyk" jakby z rozrusznika i za drugim podejściem to samo i dopiero za trzecim razem odpala tak jak należy , choć czasami też odpali za pierwszym , Ja stawiam na elektromagnes , bo masy już wszystkie poczyściłem i dalej jest to samo . Ale czekam na wasze opinie, z góry dzięki i Pozdr.
wiazlem ten element zapodalem mu pare mlotkow zeby go podgiac w gore (w strone tego punktu styku) i rozrusznik chodzi od 2 lat jak igla, pierwszy strzal i jest uruchomienie.
DOMOKUNY 9cm, 32, 65, pokrowce torby itp - gg 755694
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
- Laskosz
- Natchniony
dam01ian: 1 nie czekaj aż chceck zgaśnie tylko pal po chwili.
2 poczekaj jak zgaśnie, pokręc 2 obroty cofnij kluczyk i pal od razu
Jeśli punkt 1 lub 2 działa(tzn silnik szybciej załapie) jest duże prawdopodobieństwo że trzeba przeczyścić coś aparacie(chyba te blaszki tylko delikatnie najlepiej b. drobnym papierem). U mnie kiedyś pomogło ale to było juz dawno. Najlepiej ściągnij kopułke i zobacz co się da przeczyścić
edit: jesli masz tak jak na filmiku to na pewno nie wina rozrusznika
2 poczekaj jak zgaśnie, pokręc 2 obroty cofnij kluczyk i pal od razu
Jeśli punkt 1 lub 2 działa(tzn silnik szybciej załapie) jest duże prawdopodobieństwo że trzeba przeczyścić coś aparacie(chyba te blaszki tylko delikatnie najlepiej b. drobnym papierem). U mnie kiedyś pomogło ale to było juz dawno. Najlepiej ściągnij kopułke i zobacz co się da przeczyścić
edit: jesli masz tak jak na filmiku to na pewno nie wina rozrusznika
- Laskosz
- Natchniony
może paliwo Ci schodzi z filtra albo cos masz nie szczelne i dlatego musi sobie pokręcić żeby dostać paliwo, a za drugim razem już jest ok
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
komputer pokazuje błedy ? temp silnika ?hmm raczej mała szansa, a jeśli od razu zgasisz jak odpali to jak jest odpala łatwo wtedy wykluczysz temperature
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
sprawdź ten dopływ paliwa. włącz 3-4 razy zapłon niech pompka naciągnie benzyny i próbuj palić. masz LPG ?
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878