sworzen dolnego wahacza

Coś puka i stuka? Trzeba to wymienić, a nie wiesz jak ?
Ronni99
Berbeć

sworzen dolnego wahacza

Post autor: Ronni99 »

Witam tak sie zastanawiam czy ciezko jest wymienic sworzen dolnego wahacza ? szukalem jakichs zdjec badz filmikow lecz nie znalazlem.Czy jest w stanie ktos to w miare prostym jezykiem wyjasnic ? moze jakies foto
Ronni
Awatar użytkownika
jasiu0997
Podwójny As

Post autor: jasiu0997 »

zdejmij koło i przyjżyj się dokładnie co do czego. 1-2 godziny i temat masz ogarniety :) bez zadnych zdjęc
Ronni99
Berbeć

a piaste trzeba sciagac ? bo gdzies czytalem ze jedni mowili ze tak a inni ze da sie bez sciagania piasty ?
Ronni
Awatar użytkownika
skwaromir
Pełnoprawny User

Post autor: skwaromir »

Żeby wymienić dolny sworzeń musisz przynajmniej ja tak robiłem. Wyjełem całą zwrotnicę i na prasę.
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
Ronni99
Berbeć

akurat zeby dolny sworzen wyciagnac wystarczy mlotek :) prasa tylko do gornego potrzebna
Ronni
RastaMan81

Post autor: RastaMan81 »

??? NIE TRZEBA WYCIAGAC CAŁEJ ZWROTNICY!!!!!!!!!!!!!!!

wyjmujesz dolny wahacz i to tylko ten poprzeczny i wymieniasz swożeń a o ile dobrze pamietam to może nawet obedzie sie bez wyciagania. :thumbsup:
piciu81
Forumowy As

Post autor: piciu81 »

RastaMan81 pisze:??? NIE TRZEBA WYCIAGAC CAŁEJ ZWROTNICY!!!!!!!!!!!!!!!

wyjmujesz dolny wahacz i to tylko ten poprzeczny i wymieniasz swożeń a o ile dobrze pamietam to może nawet obedzie sie bez wyciagania. :thumbsup:
to życzę powodzenia!!

najlepiej wyciągnać zwrotnice i na prase albo imadło, pamiętaj że jest też zabezpieczony zegerem no i trzeba osłonę z łożyska zdjąć, są też specjalne ściągacze żeby wahacz zdjąć, więc najlepiej zdjąć, na aucie namęczysz się i możesz coś jeszcze dodatkowo uszkodzić.
NO RACE NO FUN!
ODPOWIEDZ