Alu
Alu
Witam jaki rozmiar alu by pasowal do hb mam civica bez wspomagania
195 to szeroka i ciezko sie kreci? chyba dla 10 letniej dziewczynki, mialem w eg3 i normalnie sie jezdzilo,
teraz to juz przesadzacie, nie mowimy o oponie 245, z tego zalozenia niech zalozy moze seryjne 175/70/13, albo moze opony z motora albo skutera, mniejsza powieszchnia styku, bedzie sie lekko krecic.
teraz to juz przesadzacie, nie mowimy o oponie 245, z tego zalozenia niech zalozy moze seryjne 175/70/13, albo moze opony z motora albo skutera, mniejsza powieszchnia styku, bedzie sie lekko krecic.
pindolem :laugh: wiadomo ze przy parkowaniu obiema rękoma, zawsze mozna lekko ruszyc i lepiej sie kreci, w ogóle takie pierdolenie, siostra ma mikre z 900kg bez wspomy opony 155 szerokosci i tak sie ciezko kreci, poprostu BEZ WSPOMY ZAWSZE BĘDZIE SIE CIĘŻKO KRĘCIŁO, czy zalozysz 175 czy 195 nie poczujesz róznicy...
-
- Podwójny As
Jak najbardziej się zgadzam, mam nieprzyjemność czasami w pracy dosiąść seicento bez wspomagania, nie wiem ile ta mydelniczka waży, ani jakie ma opony, ale jest i tak ciężko i nie ma zmiłuj trzeba kręcić dwoma łapami przy parkowaniu.CYkada pisze:poprostu BEZ WSPOMY ZAWSZE BĘDZIE SIE CIĘŻKO KRĘCIŁO, czy zalozysz 175 czy 195 nie poczujesz róznicy...
hm
czyli myslicie ze 195/50/15 sa za duze?a np 185/60/14?
wg. mnie decyzja należy do Ciebie tu masz zaproponowane możliwości.
Dla jednego może być na 195/50 lekko a u innego już 165/70 może być ciężko. Bez wspomagania trzeba się liczyć z większym wysiłkiem i trochę zmienić strategię np. parkowania, tzn. zawsze kręcić w ruchu (wiem że nie zawsze się da) ale trochę pomaga
Dla jednego może być na 195/50 lekko a u innego już 165/70 może być ciężko. Bez wspomagania trzeba się liczyć z większym wysiłkiem i trochę zmienić strategię np. parkowania, tzn. zawsze kręcić w ruchu (wiem że nie zawsze się da) ale trochę pomaga
Re: hm
zebys nie pomyslałe ze proponuje Cj jakis hardkorowy rozmiar- to jest najnormalniejszy i najbardziej popularny rozmiar w civicu. bez problemu sie na tym jezdzi i ładnie wygląda, 15 to najmniejszy rozmiar gdzie auto dobrze wygląda. 14 juz zamałe, jesli chcesz zeby ayto dobrze wyglądalo dawaj 15, jesli masz to w pompie kup sobie 13 albo 14" z wąskim kapciem, a i tak nie bedzie sie samo kreciło kierą :laugh:maly2883 pisze:czyli myslicie ze 195/50/15 sa za duze?a np 185/60/14?