fele 17"?
-
- Pełnoprawny User
fele 17"?
Ktoś z was posadził EG3 na felach 17" profil 40? Bardzo mi podniesie samochód? Będę musiał obniżać?
-
- Pełnoprawny User
Moj kumpel mial załozone 17 w del solce na glebie i po skreceniu przednich kol miedzy opone a blotnik nie miescila sie karta bankomatowa a kolem nie dalo sie skrecic do konca bo tarlo jak cholera jazda na tym zestawie to koszmar chyba ze zamierzasz nie przekraczac 60 km i uwazac na wszystkie nierownosci na drodze to wtedy jeszcze jakosc dasz rade ale nie polecam
-
- Pełnoprawny User
zalozył za szeroką fale albo z za małym et, generalnie 17" mozna miec bez problemu w civikach i solkach, kwestia zeby byly dobrze dobrane...jdmmm pisze:Moj kumpel mial załozone 17 w del solce na glebie i po skreceniu przednich kol miedzy opone a blotnik nie miescila sie karta bankomatowa a kolem nie dalo sie skrecic do konca bo tarlo jak cholera jazda na tym zestawie to koszmar chyba ze zamierzasz nie przekraczac 60 km i uwazac na wszystkie nierownosci na drodze to wtedy jeszcze jakosc dasz rade ale nie polecam
tutaj chodzi raczej o ciężar 17" z oponami, to za cieżki alus jak na 75koni i maly moment, ja jak w golfie zmieniałem z 15 na 17 to czułem ze auto jest bardziej ospałe, a co bedzie w d13...
195/50/15 optymana opona do civika, na 55 bedzie balon..andrewosw91 pisze:założę 15" na profilu 55 50