Czym jeździliśmy przed Hondą ???
-
- Podwójny As
Pierwsze co zdałem prawko , to na 18 dostałem Reno clio ale silnik miał ostatnie dętki więc pojeżdziłem ( 2 miesiące) i oddałem i od tamtego czasu powiedziałem sobie kupie Honde civic , aż uskładałem sobie kasę minęło pare miesięcy w tym żę czasie jeżdziłem Matki Peugeotem 106 z silnikiem 1.0, jednym słowem rakieta nom a potem znalazłem hondzie na allegro i kupiłem , można nawet powiedzieć ze to moje pierwsze auto za moje pieniadze wiec dbam o nia
aaa moim pierwszym dupowozem był seat ibiza naSYSTEMIE PORSCHE pojemność 1.2 dbałem o nie jak o własne dziecko,zrobiłem remont wymienilem 3/4 czesci a ona mi zrobiła psikusa w postaci peknietej podłuznicy no i drugie autko to własnie hondzinka eg3,zeby nie było podobnej sytuacji co z ibizią to wymienie tylko czesci eksploatacyjne.dziekuje dobranoc.[/b]
Hej
Przed honda zamul golf 3 90km Gt i teraz to juz tylko honda zadnych GOLFOW!
1) moj pierwszy pojazd to klasyk - fiat 125p - az zaluje ze sprzedalem, samochod wtedy kosztowal mnie 1000zl a ubezpieczenie bez zadnych znizek 1500zl :laugh:
2) Fiat cinquecento 0,7 - masaaaaakra jak to nie jechalo!
2,5) jednoczesnie Vw Scirocco mk1 90KM - na poczatku posuiadania prawka bylo jak rakieta, ale zamarzl silnik
2,51 ) Vw scirocco mk1 gli - wersja sportowa z luksusowym wypasem, 110KM, ale mega zgnite i popekalo przy kielichach
2,52 ) Vw golf mk1 - tu zaczalem tuning, najpierw do 1.6y 8v wsadzilem poziome gazniki z alfy romeo, a potem wsadzilem 2.0 8v i objechalem na cwiartke audi a8 4.2
3) Fiat Seicento 0,9 - juz bylo lepiej bo 4 cylindry chociaz mialo a nie dwa jak ten fiat powyzej
3,5) Vw scirocco mk2 - tu tuning juz na powaznie, wsadzilem 2.0 16v z audi, poziome gazniki, walki, wydech, pod koniec jakies 180KM, jechal rowno z CRX b16 z nitro, to juz bylo cos
4) Obecna Vgen coupe i doszlo turbo
4.11111) jako dupowoz mam Vw scirocco mk2 1.8 lpg , a przez chwile mialem citroena jakiegos (chyba sx), 1.1 z 60l butla lpg - jak to zatankowalem to nie moglem wyjezdzic do konca :laugh: ale palil za to 5l oleju na te 60l gazu i byl zgnity jak cholera, sluzyl tylko jako auto zimowe a potem udalo mi sie go sprzedac drozej niz go kupilem Jedyne auto ktore traktowalem tak bezstresowo, mozna bylo go nie zamykac na parkingu w centrum miasta i zostawic kluczyki w stacyjce a zaden zlodzien nawet na niego nie spojrzal, wgniotki pod supermarketem tez go nie dotyczylu - mistrzostwo swiata
2) Fiat cinquecento 0,7 - masaaaaakra jak to nie jechalo!
2,5) jednoczesnie Vw Scirocco mk1 90KM - na poczatku posuiadania prawka bylo jak rakieta, ale zamarzl silnik
2,51 ) Vw scirocco mk1 gli - wersja sportowa z luksusowym wypasem, 110KM, ale mega zgnite i popekalo przy kielichach
2,52 ) Vw golf mk1 - tu zaczalem tuning, najpierw do 1.6y 8v wsadzilem poziome gazniki z alfy romeo, a potem wsadzilem 2.0 8v i objechalem na cwiartke audi a8 4.2
3) Fiat Seicento 0,9 - juz bylo lepiej bo 4 cylindry chociaz mialo a nie dwa jak ten fiat powyzej
3,5) Vw scirocco mk2 - tu tuning juz na powaznie, wsadzilem 2.0 16v z audi, poziome gazniki, walki, wydech, pod koniec jakies 180KM, jechal rowno z CRX b16 z nitro, to juz bylo cos
4) Obecna Vgen coupe i doszlo turbo
4.11111) jako dupowoz mam Vw scirocco mk2 1.8 lpg , a przez chwile mialem citroena jakiegos (chyba sx), 1.1 z 60l butla lpg - jak to zatankowalem to nie moglem wyjezdzic do konca :laugh: ale palil za to 5l oleju na te 60l gazu i byl zgnity jak cholera, sluzyl tylko jako auto zimowe a potem udalo mi sie go sprzedac drozej niz go kupilem Jedyne auto ktore traktowalem tak bezstresowo, mozna bylo go nie zamykac na parkingu w centrum miasta i zostawic kluczyki w stacyjce a zaden zlodzien nawet na niego nie spojrzal, wgniotki pod supermarketem tez go nie dotyczylu - mistrzostwo swiata
Ford Taunus 1,6 1981(najlepszy rocznik - bo moj ) srebrny - kochalem moje pierwsze auto ale po tym jak zatarlem silnik 2 raz nie nadawalo sie juz na kolejny szlif Jak kiedys bede mial gdzie trzymac to sobie kupie
Polonez 1,9 diesel 199... wisniowy - ogolnie pomylka - tez silnik padl
Kia Pride 1,4 199.. granatowa
Opel Vectra B 2,0 1997 srebrna - pogniotla mi sie
Ford Scorpio 2,8 automat czarny (kruciutko mialem)
VW Polo 1,0 1992 czerwony
Ford Mondeo 1,8 1996 czerwony (wymianka za pognieciona vectre) - puscilem doslownie za grosze bo potrzebowalem na szybko kase na bibe nieopodal katowic - biba udana w chu..
Opel Vectra B SRi 2,5 1998 Srebrna, bogato wyposarzona, kilka drobnych modow... - policja mi zabrala... - cos mam pech z vectrami
VW Polo 1,0 1996 zielony
Renault Kangoo 1,9D 1998 - bujam sie na codzien ale wktortce zmiana na sporo mlodszego transita (mam nadzieje...)
Hanka 1,3 1994 turkusowa - stoi na podjezdzie od ponad pol roku ale juz niebawem sie nia zajme
Po drodze jeszcze bylo kilka slozbowych aut (glownie vany) ale nie byly moje...
Polonez 1,9 diesel 199... wisniowy - ogolnie pomylka - tez silnik padl
Kia Pride 1,4 199.. granatowa
Opel Vectra B 2,0 1997 srebrna - pogniotla mi sie
Ford Scorpio 2,8 automat czarny (kruciutko mialem)
VW Polo 1,0 1992 czerwony
Ford Mondeo 1,8 1996 czerwony (wymianka za pognieciona vectre) - puscilem doslownie za grosze bo potrzebowalem na szybko kase na bibe nieopodal katowic - biba udana w chu..
Opel Vectra B SRi 2,5 1998 Srebrna, bogato wyposarzona, kilka drobnych modow... - policja mi zabrala... - cos mam pech z vectrami
VW Polo 1,0 1996 zielony
Renault Kangoo 1,9D 1998 - bujam sie na codzien ale wktortce zmiana na sporo mlodszego transita (mam nadzieje...)
Hanka 1,3 1994 turkusowa - stoi na podjezdzie od ponad pol roku ale juz niebawem sie nia zajme
Po drodze jeszcze bylo kilka slozbowych aut (glownie vany) ale nie byly moje...