Sprowadzenie Civica z Niemiec.
Sprowadzenie Civica z Niemiec.
Witam
Mam pytanie odnośnie sprowadzenia Hondy Civic V gen. 1.6 VTEC (D16Z6). Czy opłaca się stamtąd sprowadzać to autko ? Jakie tam są ceny tych autek w zadbanym stanie ? Jeśli ktoś się orientuje to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.
Mam pytanie odnośnie sprowadzenia Hondy Civic V gen. 1.6 VTEC (D16Z6). Czy opłaca się stamtąd sprowadzać to autko ? Jakie tam są ceny tych autek w zadbanym stanie ? Jeśli ktoś się orientuje to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.
Według mnie nie opłaca się ściągać. Ja swoją ściągnąłem z Belgi, dałem za nią 600 euro+ 800zl sprowadzenie i 1500zł koszty rejestracji. Praktycznie za tą cenę mogłem kupić dobre 1.3 u nas. Ale tyle mam duży plus że ma 177tys tylko przejechane (na pewno nie cofany) i nie zjedzony przez rdze, nigdy nie szpachlowany, a silnik chodzi cichutko i równo jak szwajcarski zegarek
Ps. po za tym ciężko byłoby Ci znaleźć dokładnie taki model jaki chcesz, troszku byś się najeździł po tych niemczech...
Ps. po za tym ciężko byłoby Ci znaleźć dokładnie taki model jaki chcesz, troszku byś się najeździł po tych niemczech...
Ostatnio zmieniony śr 30 mar 2011, 21:52:48 przez Sheeva, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślałem że jest taniej dużo a tu się okazuje że nie. A ile by trzeba wydać u nas w Polsce na zadbanego D16Z6 5gen w sport/coupe , a ile w hatchback'u z wyposażeniem: klima/poduszka pow./wsp kierownicy/ABS (o ile jest w tych civicach). Oczywiście klima nie musi być w wyposażeniu bo można ją sobie w przyszłości dołożyć co nie ?, ale pytam bo chce się dowiedzieć ile u nas taki zadbany egzemplarz kosztuje z takim wyposażeniem (5gen d16z6 sport/coupe lub hatchback).
od 7-10tys znajdzie się coś czy a ?
od 7-10tys znajdzie się coś czy a ?
-
- Pełnoprawny User
Typy, ziomek chce D16Z6
Altuss wg. mnie biorąc pod uwagę ogólną wartość samochodu może nie zaoszczędzisz wiele $, bo kupisz pewnie w podobnych pieniądzach. Ale za to będziesz miał auto sprawdzone, nie wytłuczone po polskich drogach i w ogólnie dużo dużo lepszym stanie. Więc jakby nie patrzeć - opłaca się. Bo co z tego że wyjdzie Ci podobnie, popatrz jaki będzie stan
To tak podsumowując.
Altuss wg. mnie biorąc pod uwagę ogólną wartość samochodu może nie zaoszczędzisz wiele $, bo kupisz pewnie w podobnych pieniądzach. Ale za to będziesz miał auto sprawdzone, nie wytłuczone po polskich drogach i w ogólnie dużo dużo lepszym stanie. Więc jakby nie patrzeć - opłaca się. Bo co z tego że wyjdzie Ci podobnie, popatrz jaki będzie stan
To tak podsumowując.
grrruby pisze:Typy, ziomek chce D16Z6
To tak podsumowując.
Jestem tego samego zdania...