zawieszenie z crx ed do civica eg
zawieszenie z crx ed do civica eg
1.o ile siadzie civic jak zaloze sprezyny + amortyzatory z crx ed9(-60mm)
2.wahacze tylne z ed9 podejda do eg/ej??
2.wahacze tylne z ed9 podejda do eg/ej??
kiedys porownywalem wachacze tylne i troche sie roznia na moje oko otworami, zagieciami ... co do amorow jesli je zalozysz to siadze wiecej niz na gwincie i nie wiem czy nie bedzie za mocno obcierac ... kiedys jak koles zrobil analogicznie na odwrot i zalozyl do ed amory od eg to auto podnioslo sie o okolo 8 cm ... nie dam sobie uciac reki za te info bo wachacze porownywalem dawno a koles z amorami mogl cos spartaczyc ...
widelki wkladasz od 4g wszystko idealnie pasuje i masz mniejszy skok:Darturwwa pisze:a jak jest z widelkami? ten od 5gen pasuja idealnie do amortyzatorow z 4? wkladam do siebie koni sport do 4gena + coiloversy i bardzo chcialbym wykorzystac wlasnie to, ze amortyzator do 4g jest krotszy i ma mniejszy skok.
jest chyba minimalna róznica w średnicy widełek, jak mialem gwint od 4gena to w przednie widełki miedzy amor a widełki miałem włożone takie "C" z cieniutkiej blaszki 0,costam milimetra, tylko niewiem czy to byl kogos wymysl czy producenta, bo razem z gwintem to dostalem, ale raczej jakis custom...
Newiem czy nie wystarczy scisnąc na fest widelek, jak nie styknie mozna podpilowac milimert ta szparkę...
Newiem czy nie wystarczy scisnąc na fest widelek, jak nie styknie mozna podpilowac milimert ta szparkę...
tak widelki od sie roznia chodz czasem w 5genie byly takie jak w 4-tej.
ogolnie potrzebujesz widelek z literka H a nie V:)
dzis zalozylem zawias z crx(60/50chyba) i tak wyszlo przod siadl -80 tyl -50
[
...jest
tak siedzi civic
a tak siedzial crx na tym samym zawiasie
ogolnie potrzebujesz widelek z literka H a nie V:)
dzis zalozylem zawias z crx(60/50chyba) i tak wyszlo przod siadl -80 tyl -50
[
...jest
tak siedzi civic
a tak siedzial crx na tym samym zawiasie
Ostatnio zmieniony ndz 03 kwie 2011, 13:46:32 przez glibo, łącznie zmieniany 2 razy.
Niezła gleba a co do wahaczy... jak robiłem swapa hebli to na tył poszły wzdłużne właśnie od ed9 i wszystko ok... tylko linki od ręcznego są za krótkie ale trafiły się od mb potem zachciało mi się staba od eg5 to i poprzeczne wrzuciłem od ed... wszystko podchodzi bez większego problemu i nawet geometria wyszła całkiem nieźle