Wskazówka od temperatury
Wskazówka od temperatury
Witam mam pytanko od dłuższego czasu moja wskazówka od temperatury jest za nisko a nigdy tak nie miałem jak kupiłem honde. Auto dopiero mi sie nagrzewa po 6km jak jest plusowa temperatura np.+8 na dworze. A zimą dopiero po 8 km mi sie nagrzeje nie wiem dlaczego dałem juz karto na całą chłodnice ale to nic nie dało myslałem że wskazówka podskoczy troszeczke wyżej i nic.Dzisiaj aż mi sie włączył wentylator i musze jutro dac tylko pół kartonu.Jaka może byc przyczyna może termostat albo pompa wody nie mam pojęcia doradzcie coś. Jutro dam fotke wskażnika w jakim miejscu stoi wskazówka ok
w podobnym temacie juz napisalem, w ukladzie chlodzenia sa dwa czujniki temperatury (jeden dale odczyt do kompa a drugi na zegary). ja mialem walniety ten, ktory daje odczyt do kompa i nawet po 2 godzinnej jezdzie jak wylaczylem silnik i po chwili wlaczylem to zachowywal sie jak by byl zimny, chociaz wskaznik na zegarach pokazywal normalna temperature, wymienilem czujnik co daje info do kompa i po problemie. u ciebie moze byc walniety czujnik ktory daje info na zegary i wprowadza cie w blad, pokazuje normalna temperature a silnik w rzeczywisctosci sie gotuje. takie cos grosze kosztuje, moze warto sprobowac
Witam. Po wymianie silnika mam pewien problem. Totalnie świruje mi wskazówka od temperatury. Nie wiem czy samochód się grzeje czy nie ale na obrotach tańczy jak chce... Raz jest pod czerwonym a raz w normie. I tak na zmianę. Te zmiany są bardzo energiczne. Nie wiem czego to może być wina.
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
Witam opisywałem przyczynę układu chłodzenia 3 miesiące temu.Więc postanowiłem wymienic termostat i płyn oraz wszystko ładnie odpowietrzyć i dalej wskazówka jest nie na swoim miejscu tylko jest poniżej środka nie wiem co może być przyczyną dodam że wąż co idzie do termostatu jest gorący i ten górny od chłodnicy też może walnął jakiś czujnik tak jak opisał kolega wyżej ale nie wiem gdzie on sie znajduje