Ecu -chip & datalogging
Ecu -chip & datalogging
1.trzeba wgrac inna mape niz seryjna(p06) by mozna korzystac z datalogging?
2.jakim programem mozna zmienic odcinke na zimnym,odcinke ustawic procedure startu,shift light? w cromie mozna ale tylko gdy stworze mape p30 a na innych nie ma takich opcji
3.jest jakis zamiennik epromu 27c256(uv) by mozna kasowac elektrycznie?
2.jakim programem mozna zmienic odcinke na zimnym,odcinke ustawic procedure startu,shift light? w cromie mozna ale tylko gdy stworze mape p30 a na innych nie ma takich opcji
3.jest jakis zamiennik epromu 27c256(uv) by mozna kasowac elektrycznie?
1. tak. trzeba podczas "budowania mapy" uzyć pluginu umozliwiajacego właczenie datalogu. tak samo jak uzyc "remove checksum". Nie pamietam jak sie ten plugin do logowania nazywał, ale ma w nazwie chyba cos z "log"
2. W crome mozna zmienic tylko jedna odcinkę (crome jest do kompów na obd1). jest soft do obd0, gdzie mozna miec dwie odcinki, na zimnym i ciepłym. chyba z\nazywa sie turboedit.
3. 29c256 tylko trzeba zrobic przejsciówkę, bo dwie nogi nalezy zamienic miejscami.
2. W crome mozna zmienic tylko jedna odcinkę (crome jest do kompów na obd1). jest soft do obd0, gdzie mozna miec dwie odcinki, na zimnym i ciepłym. chyba z\nazywa sie turboedit.
3. 29c256 tylko trzeba zrobic przejsciówkę, bo dwie nogi nalezy zamienic miejscami.
ad.1 chodzi o ,,QUICK DATALOGGER + RPT"??Pecado pisze:1. tak. trzeba podczas "budowania mapy" uzyć pluginu umozliwiajacego właczenie datalogu. tak samo jak uzyc "remove checksum". Nie pamietam jak sie ten plugin do logowania nazywał, ale ma w nazwie chyba cos z "log"
i jesli buduje mape to musze wybrac nowa mape p30/g lub p72 (na innych nie moge wczytac pluginu shift lightu i datalogger-a) i wpisac watosci dla danego silnika?
mogl bys opisac jak to dokladnie zrobic w cromie?
3.podeslesz mi jakis schemat?
Ja uzywałem Freelog.
Ja robiłem tak : znajdowałem sobie mape "stockową"
Otwierałem nowa P30 i wgrywałem potrzebne pluginy.
nastepnei z oryginalnej zgrywałem dane mapy zapłonu i paliwa. Pamietać trzeba , aby wartosci podcisneinia i rpm sie zgadząły na obu mapacha (oryginalenej i nowej).nastepenie zmieniasz parametry jak odcinka , procedura startowa itp.
Do zebrania danych freelogiem wyłaczyłbym tez o2 sensor.
Ja robiłem tak : znajdowałem sobie mape "stockową"
Otwierałem nowa P30 i wgrywałem potrzebne pluginy.
nastepnei z oryginalnej zgrywałem dane mapy zapłonu i paliwa. Pamietać trzeba , aby wartosci podcisneinia i rpm sie zgadząły na obu mapacha (oryginalenej i nowej).nastepenie zmieniasz parametry jak odcinka , procedura startowa itp.
Do zebrania danych freelogiem wyłaczyłbym tez o2 sensor.