Centralny zamek jak podlaczyc

Problemy z prądem.
Przemo362

Centralny zamek jak podlaczyc

Post autor: Przemo362 »

witam chcialbym podlaczyc w mojej hondzie centralny zamek bx40 tutaj zalaczam schemat podlaczenie http://obrazki.elektroda.net/14_1273677573.jpg prosze o wyjasnienie bo cos nie moge tego zalapac zdemontowalem tapicerke i dostalem sie do przewodow starej centralki ale podlaczam i nie dziala prosze o pomoc z gory dzieki pozdrawiam
Kondraczek
Podwójny As

Post autor: Kondraczek »

Zaglądałeś tutaj? http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=5198
Ale czego dokładnie nie rozumiesz w tym schemacie?
Czarny- z aku, czerwony + z aku,brązowy do migania kierunkami. Reszta kabelków opisana jako zamek centralny do siłowników. A jak podłączyć siłowniki to masz w tych rysuneczkach na dole.
malykciuk
Forumowy As

Post autor: malykciuk »

to ja mam inne pyt. w kwestji centralnego..
o ile podłączenie siłowników do centralki jest tylko jedno-wpinamy w kostke
tak gine juz kiedy trzeba podłączyć sterownik? do centralnego bo kable mają zupełnie inny kolor:/
na drugim zdjęciu jest to czego nie wiem, czyli pierwsze 6 przewodów licząc od góry które podłączamy "DO CENTRALNEGO ZAMKA" -gdzie konkretnie bo to mało precyzyjne jest:/
jak ktoś ogarnia to będe wdzięczny za info

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Kondraczek
Podwójny As

Jedno i drugie zdjęcie jest z instrukcji instalacji tej samej centralki?? Bo coś nie kminie, które zdjęcie jest tej centralki którą chcesz założyć?
A "DO CENTRALNEGO ZAMKA"-to znaczy do siłowników w drzwiach.
malykciuk
Forumowy As

pierwsze foto to cały centralny czyli siłowniki i centralka a drugie to zestaw do otwierania z pilota -"odbiornik"
z tego wychodzi 13 przewodów z czego 6 trzeba podłączyć tak jak napisane do "centralnego zamka"

domyślam się że nie do siłowników tylko do centralki tylko jak połączyć rózne kolory..?
Kondraczek
Podwójny As

No to ładnie, myślałem że coś Ci pomoge, a sam zgłupiałem teraz :P
Tylko nie rozumiem po co jakiś drugi odbiornik skoro powinien on być już w centralce. Zresztą na schemacie nawet wygląda na to, że centralka ma wbudowany odbiornik
Obrazek
Przemo362

Re: Centralny zamek jak podlaczyc

Post autor: Przemo362 »

Przemo362 pisze:witam chcialbym podlaczyc w mojej hondzie centralny zamek bx40 tutaj zalaczam schemat podlaczenie http://obrazki.elektroda.net/14_1273677573.jpg prosze o wyjasnienie bo cos nie moge tego zalapac zdemontowalem tapicerke i dostalem sie do przewodow starej centralki ale podlaczam i nie dziala prosze o pomoc z gory dzieki pozdrawiam
dzieki Forumowicze wszystko dziala :) ogarnelem jakos to ;) czytalem na innych forach i pisalo ze w hondzie jest sterowany masa centralny i jak tak podlaczalem to nie dzialal podalem go na plus i oki dziala a co do kierunkowskazow zamontowalem diody prostownicze 3A i ok wszystko dziala :)
malykciuk
Forumowy As

u mnie tego kabelka -anteny nie ma
nic to, myślałem że ktoś ogarniał podobny temat...
ODPOWIEDZ