Witam.
W mojej hani D15B2 odcina mi zapłon przy około 7200 obr/min .
Czy jest taka opcja zmiany tego zeby mogł dociagnac do 9 tyś?
U wujka przy D13B2 na gazniku szedł do 9 tyś ;D
Odciecie przy 7200... Mozliwa zmiana? - D15B2
-
- Pełnoprawny User
-
- Pełnoprawny User
D13B2 nie ma komputera sterującego wtryskiem, dlatego zakrecisz go nawet do 12tyś, albo Ci wybuchnie
D15B2 jest sterowane komputerem gdzie jest wbita odcinka, musiałbys miec inna mape (innego kompa, bo seryjne ECU nie da sie w prosty sposób zmodyfikować)
Nie ma sensu krecic silnika tak wysoko. To nie jest B-Seria. On i tak powyżej 700o rpm tylko wyje a nie jedzie.
D15B2 jest sterowane komputerem gdzie jest wbita odcinka, musiałbys miec inna mape (innego kompa, bo seryjne ECU nie da sie w prosty sposób zmodyfikować)
Nie ma sensu krecic silnika tak wysoko. To nie jest B-Seria. On i tak powyżej 700o rpm tylko wyje a nie jedzie.
Re: Odciecie przy 7200... Mozliwa zmiana? - D15B2
musisz miec przerobionego kompa, wtedy mozna dowolnie ustawic odcinke co jest idiotyzmem z seryjnym d15~~ bylo kupic d13, wtedy bys mógł go kręcic ile wlezie...davinci1991 pisze:Witam.
W mojej hani D15B2 odcina mi zapłon przy około 7200 obr/min .
Czy jest taka opcja zmiany tego zeby mogł dociagnac do 9 tyś?
U wujka przy D13B2 na gazniku szedł do 9 tyś ;D
a myslisz ze czerowne pole to jest tylko dla lansu najlepiej jeszcze na zimno go krec do 9davinci1991 pisze:Czy jest taka opcja zmiany tego zeby mogł dociagnac do 9 tyś?
ale mam dla ciebie dobra rade ... po co bawic sie w ecu mapy, daj spokoj zaloz gaz to odcinki nie bedzie stricte dresiarskie podejscie i sie dziwic ze pozneij civic nazywany jest japonskim golfem
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
BARY pisze:a myslisz ze czerowne pole to jest tylko dla lansu najlepiej jeszcze na zimno go krec do 9davinci1991 pisze:Czy jest taka opcja zmiany tego zeby mogł dociagnac do 9 tyś?
ale mam dla ciebie dobra rade ... po co bawic sie w ecu mapy, daj spokoj zaloz gaz to odcinki nie bedzie stricte dresiarskie podejscie i sie dziwic ze pozneij civic nazywany jest japonskim golfem