LINKA

Problemy z prądem.
matgol55

LINKA

Post autor: matgol55 »

Witam jestem nowy na forum i z góry sory jak ten temat już jest a ja tylko zaśmiecam forum ale szukałem i nie potrafiłem znaleźć. Chodzi mi o to czy mógł by mi ktoś powiedzieć albo pokazać na zdjęciu w którym miejscu idzie linka od prędkościomierza bo nie działa mi :( moja Civic to 1.3 16v z 1993r. z góry wielkie dzięki
vidar

Post autor: vidar »

Nie ma linki od prędkościomierza. Jest impulsator (VSS - Vehicle Speed Sensor) na skrzyni. Połączenie elektryczne z licznikiem. Więc albo zaśniedziały styki lub przetarł się gdzieś przewód (najbardziej prawdopodobne opcje jeżeli nikt nie modził w aucie wcześniej), albo padł impulsator albo zegary.

PS: Temat do przeniesienia do działu "warsztat" lub "elektryka".
matgol55

vidar pisze:Nie ma linki od prędkościomierza. Jest impulsator (VSS - Vehicle Speed Sensor) na skrzyni. Połączenie elektryczne z licznikiem. Więc albo zaśniedziały styki lub przetarł się gdzieś przewód (najbardziej prawdopodobne opcje jeżeli nikt nie modził w aucie wcześniej), albo padł impulsator albo zegary.

PS: Temat do przeniesienia do działu "warsztat" lub "elektryka".

Wielkie dzięki przyjacielu !!! :)
matgol55

Kolego jak byś dał radę to napisz mi gdzie ja znajdę tan impulsator żeby go wyczyścić z góry dzięki :):):)
vidar

Post autor: vidar »

Szukaj w mniej więcej w tym samym miejscu, które wskazują strzałki na zdjęciach: >>> link <<<
VSS w d13b2 (1.3 16v) wygląda nieco inaczej, jest przykręcony do skrzyni biegów na 2 śruby (2 uszy, nie jedno jak na zdjęciach), ale ma podobną dość dużą kostkę. Wypnij kostkę, oczyść styki, jeśli są zaśniedziałe, sprawdź czy przewody przy kostce się nie połamały/poprzecierały.
ODPOWIEDZ