Żarzenie się kontrolek zapłonu

Problemy z prądem.
SokolWNW
Berbeć

Żarzenie się kontrolek zapłonu

Post autor: SokolWNW »

Witam, mam problem z żarzącymi się kontrolkami gdy np wyłączę silnik słychać syczenie z bezpieczników (może jakiś przekaźnik) kontrolki zapalają się ale tylko troszkę, Otóż wygląda to tak
Żarzące się kontrolki

Po przekręceniu kluczyka na zapłon jest normalnie, nic nie syczy
Normalnie działające kontrolki

Ten sam problem miałem miesiąc temu gdy samochód stał tydzień czasu w bardzo duże deszcze (po paru dniach "samo" się naprawiło), wczoraj zaś wyjeżdżając z warsztatu na podwórko strasznie mi zaparowały szyby i znów problem się pojawił.
Mokciek

Post autor: Mokciek »

Może masa gdzieś Ci ucieka spróbuj poruszać klemami ja czasami mam to samo wymieniłem klemy i jest ok
Kondraczek
Podwójny As

Post autor: Kondraczek »

Ale po co zaraz wymieniać klemy, nie łatwiej i taniej poprostu oczyścić?
Mokciek

Post autor: Mokciek »

Kondraczek w moim wypadku trzeba było wymienić bo miałem tak zaśniedziałe że aż pękły :D A kolega niech wyczyści klemy i styki na akumie i zda relacje czy pomogło ;)
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

ja bym skupił sie na kablu (-) w miejscu przykrecenia do budy, nie tylko na klemie akumulatora.
muzammil
Potrójny As

Post autor: muzammil »

zlokalizuj to syczenie i skup sie na owym przekazniku(mialem podobny problem z przekaznikiem glownym, brak bylo na niego masy; nie wiadomo czemu, zniknela gdzies jak auto stalo bez silnika 2 tygodnie. pociagnalem nowa mase i problem zniknal).
SokolWNW
Berbeć

Post autor: SokolWNW »

Problem pojawia się w deszczowe dni także z masą chyba wszystko w porządku, ostatnio również zauważyłem gdy chce szybciej ruszyć, to wypada zapłon, nie raz zgaśnie nie raz zacznie chodzić na 2, 3 cylindrach na parę sekund.

muzammil,
Jak byś mógł mi powiedzieć, gdzie jest ten przekaźnik ?
ODPOWIEDZ