Licznik z Prelude Vg w C5g

Problemy z prądem.
Rzu
Forumowy As

Licznik z Prelude Vg w C5g

Post autor: Rzu »

Witam!
Popsułem sobie wskazówki w moim Civicu więc zacząłem zastanawiać się nad zmianą zegarów.
Słyszałem i czytałem o przeszczepach zegarów z liftbacka, integry czy s2000 jednak nie znalazłem żadnych informacji o próbach swapa z preludy.
Jak sądzicie czy jest więcej rzeźby niż w wyżej wymienionych podmianach? czy to w ogole jest możliwe/sensowne?
Chciałbym mieć oryginalne zegary wykorzystując przednią szybkę z oem civ które mam i boczne scianki tylną zaś wycinając, ewentualnie pleksa. Kości na pewno do przerobienia.

Takie mam:
Obrazek

a takie mają być: ;)
Obrazek

Obrazek

Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi czy pomysły :)
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Post autor: dj-napster »

Jeśli wymiary zegarów z preludy są nie większe niż obudowa licznika 5gen to pewnie że da się przełożyć. Niestety rzeźby będzie sporo, miałem licznik z civic 6 gen VTI i był nieźle pokrojony.
Widać na zdjęciu że trzeba by wyciąć z licznika od pralki całą tą płaską powierzchnię ze wskaźnikami, później wybebeszyć licznik od 5g i przymierzyć.

czy jest sensowne? jeśli widzą ci się te zegary to tak, mnie jednak nie zachwycają.
Ja niedługo zakładam AP1 S2000:]
CYkada
Nałogowiec

Post autor: CYkada »

da sie przełozyc, ale beda częściowo zasłoniete boczne wskaźniki, nie pamietam wymiarów, kiesys mierzylem bo tez sie tym interesowałem, kumpel ma w 6 genie, montując w eg trzeba zrobic nowa szybke z pleksy, moim zdaneim nieopłacalny mod wiec sobie odpusciłem, lepiej uciulca i z itra zalozyc...
CYkada
Nałogowiec

dj-napster pisze:Ja niedługo zakładam AP1 S2000:]
skąd wezmiesz konwerter zeby zegary w ogóle dzialaly?
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Post autor: dj-napster »

CYkada pisze:
dj-napster pisze:Ja niedługo zakładam AP1 S2000:]
skąd wezmiesz konwerter zeby zegary w ogóle dzialaly?
Konwertery do prędkości i temperatury będzie mi montował ktoś kto jest obeznany w temacie, konwertery będą zintegrowane w liczniku więc pozostanie mi tylko odpowiednie podpięcie przewodów żeby licznik w pełni działał. Koszt zintegrowania konwerterów to niestety 300PLN ale warto:] ja się nie znam na tyle na elektronice żeby stwierdzić ile takie konwertery kosztują. Wiedza, przerabianie/programowanie kosztują:]
CYkada
Nałogowiec

dj-napster pisze:
Konwertery do prędkości i temperatury będzie mi montował ktoś kto jest obeznany w temacie, konwertery będą zintegrowane w liczniku więc pozostanie mi tylko odpowiednie podpięcie przewodów żeby licznik w pełni działał. Koszt zintegrowania konwerterów to niestety 300PLN ale warto:] ja się nie znam na tyle na elektronice żeby stwierdzić ile takie konwertery kosztują. Wiedza, przerabianie/programowanie kosztują:]
nie musisz robic tajemnicy bo i tak wiem kto;]
Evan1982

Post autor: Evan1982 »

Powiedzcie kto, damy mu robotę na parę miesięcy :D
molekss
Podwójny As
Kontakt:

Post autor: molekss »

znalazłem taki wątek w necie - przełożenie zegarów z integry 94-01 do civic 5gen

http://civic-eg.com/viewtopic.php?t=8468

nie zagłębiałem się w ten temat ale może się komuś przyda :)
ODPOWIEDZ