Mam problem ze światłem przeciwmgielnym z tyłu. Otóż nie wiem jaki są oznaki spalonej żarówki. Dzisiaj we Wrocku troche zamglilo klimat i chcialem wlaczyc to wlasnie swiatelko, no ale mi nie poszlo, bo ani swiatlo ani kontrolka sie nie swieca. Boję się trochę, że to jakaś grubsza sprawa, bo ostatnio podłączałem woofer z tyłu i nie wiem, czy czasem nie naruszyłem jakiegoś kabla.
Interesuję mnie czy ktoś miał podobny przypadek ze spaloną żarówką świateł przeciwmgielnych i czy kontrolka się świeciła?
Pozdrawiam
żarówka światła przeciwmgielnego czy grubsza sprawa?
- dj-napster
- Podwójny As
W świecie elektryki jestem zielony. Więc może podpowiedź mi jak mam to sprawdzić. :PP Żarówkę podejrzewam, że wystarczy podłączyć jakąś inną i sprawdzić czy świeci, ale kontrolkę nie mam pojęcia.
A jest możliwość, że źle podłączyłem masę od woofera i są jakieś przebicia i przez to przeciwmgielne i kontrolka nie działają?
A jest możliwość, że źle podłączyłem masę od woofera i są jakieś przebicia i przez to przeciwmgielne i kontrolka nie działają?
- dj-napster
- Podwójny As
Żeby kontrolkę sprawdzić wyciągasz przycisk przeciwmgłowego i po boku jest włożona mała żaróweczka w brązowej oprawce.
Żaden woofer nie ma nic wspólnego ze światłem przeciwmgłowym, sprawdź żarówkę światła przeciwmgłowego, żarówka może wyglądać na sprawną a w rzeczywistości może być uszkodzona (ja tak miałem).
Żaden woofer nie ma nic wspólnego ze światłem przeciwmgłowym, sprawdź żarówkę światła przeciwmgłowego, żarówka może wyglądać na sprawną a w rzeczywistości może być uszkodzona (ja tak miałem).