diody / żarówki kolejno przestają świecić :(
-
- Podwójny As
diody / żarówki kolejno przestają świecić :(
Po kupnie samochodu przy pierwszej nocy zauważyłem że podświetlanie zegarów jest słabe, podświetlania nawiewów brak.
Wykręcam zegary parę żarówek było przepalonych, wstawiłem niebieskie diody i już po 1 godzinie jedna od nawiewów zaczeła raz działać a raz nie. Po 2-3tygodniach w podświetlaniu zegarów diody zaczeły mi gasnąć a wczoraj to miałem istną dyskoteke w samochodzie
podobny problem zauważyłem z podświetlaniem przycisku od podgrzewania tylnej szyby.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??
Wykręcam zegary parę żarówek było przepalonych, wstawiłem niebieskie diody i już po 1 godzinie jedna od nawiewów zaczeła raz działać a raz nie. Po 2-3tygodniach w podświetlaniu zegarów diody zaczeły mi gasnąć a wczoraj to miałem istną dyskoteke w samochodzie
podobny problem zauważyłem z podświetlaniem przycisku od podgrzewania tylnej szyby.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??
diody tak maja, albo sa dobre i beda sluzyc 10 lat, ale zaczna mrugac i sie palic w ciagu kilku dni, wszystko chyba zalezy od ich jakości, przerabialem to tez, najgorsze jest jak ze zwyklej diody robi sie dioda mrugająca, czesto sie w postojówkach zdarza, istny oczopląs. nie ma to jak dobra żaróweczka.
byc moze masz syf w elektryce zrobiony, diody i zaroweczki sie nie lubią, jak podlaczysz je na jednym kablu to nie beda dzialac (mowie o polaczeniu szeregowym) mozliwe ze ktoras dioda sie lekko pali i przez to inna zarówka pulsuje, ogolnie wstaw wszedzie nowe zarowki, to tania zabawa i zobacz czy bedzie dobrze. jesli nie to zacznie sie zabawa.
Chyba wiem co autor tematu ma na myśli:
U mnie w aucie to samo, w DE ktoś wpakował diody niebieskie na panel nawiewu;
Ostatnio panel przestał "świecić", czasem jedna strona się zapali + mruga podświetlenie podgrzewania szyby (jak w ogóle się zaświeci);
I chyba właśnie jak BRNK już sugeruje to będzie kwestia kabelków/podłączenia...
U mnie w aucie to samo, w DE ktoś wpakował diody niebieskie na panel nawiewu;
Ostatnio panel przestał "świecić", czasem jedna strona się zapali + mruga podświetlenie podgrzewania szyby (jak w ogóle się zaświeci);
I chyba właśnie jak BRNK już sugeruje to będzie kwestia kabelków/podłączenia...
ja mam diody w regrazch normalne z allegro UV i nie mam takich scen wszystkie sieca ale słabo widac a wskazówki pomalowane farba fluorestencyjna na czerwono białe zegary ładnie wyglada ale słabo te diody swieca wiec wymienie na niebieskie one dają wiecej światła
Postojówki też gitara bez żadnej dyskoteki a przepalajace sie juz diody wygladaja jak stroboskopy
Postojówki też gitara bez żadnej dyskoteki a przepalajace sie juz diody wygladaja jak stroboskopy